Львів’яни – кандидати на здобуття «Спортивних Оскарів» України

11/03/2017

31 березня у столиці України проходитиме Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року-2016».

Як інформує сайт Національного Олімпійського Комітету України, «Герої спортивного року» — це національний «спортивний Оскар», покликаний визначити та нагородити найкращих атлетів, тренерів, команди і фахівців спортивного життя нашої держави.

Організаторами Церемонії виступають Національний Олімпійський Комітет та Міністерство молоді та спорту України.

НОК України представив список кандидатів для нагородження  церемонії «Герої спортивного року-2016».

Серед  номінантів є львів’яни.

Так, у номінації «Найкраща спортсменка року» претенденткою на здобуття престижної нагороду «Герой спортивного року» є чемпіонка Європи зі стрільби з лука в індивідуальній та командній першостях львів’янка Вероніка Марченко.

У номінації «Найкраща команда року (збірна)» на здобуття українського «Спортивного Оскара» претендують бронзові призери Олімпійських Ігор і Ріо-де-Жанейро каноїсти Дмитро Янчук та вихованець львівського Училища фізичної культури, тепер студент Львівського державного університету фізичної культури Тарас Міщук.

Львів’янина Віктора Дідуха включили до списку кандидатів на перемогу у номінації «Сильні духом (параолімпійські види). Він є чемпіоном Паралімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро у командних змаганнях з настільного тенісу.

Нашу видатну шахістку Анну Музичук номінували у категорії «Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту)». Аня є претенденткою на «Спортивного Оскара» завдяки чемпіонству на Всесвітній шаховій Олімпіаді в індивідуальній першості, за «бронзу» на Всесвітній шаховій Олімпіаді у командній першості та за перемоги на Чемпіонаті світу у швидких та блискавичних шахах.

«Героїв спортивного року» оголосять під час церемонії 31 березня за підсумками голосування, яке проходило на офіційному сайті НОК України та в групах «НОК України/Олімпійська команда» у соціальних мережах.

http://noc-ukr.org/news/14178/

Прес-служба




Інші новини

ukУкраїнська