У Львові відкрили реконструйований боксерський клуб “Гетьман”: у ньому виріс боксер-чемпіон Андрій Котельник

20/11/2019

Сьогодні, 20 листопада, відбулося офіційне відкриття реконструйованого боксерського клубу «Гетьман» – першої філії Академії боксу імені Андрія Котельника. На урочистість завітали голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський, директор Львівського училища фізичної культури Степан Родак, колишній багаторічний головний тренер Національної збірної України з боксу, перший тренер Андрія Котельника Дмитро Сосновський, начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін, президент Львівської обласної федерації Богдан Бурда, друзі Андрія Котельника, зокрема, колишній чемпіон світу серед боксерів-професіоналів Сергій Дзінзірук, колишній чемпіон Європи серед боксерів-професіоналів Олександр Дмитренко та інші.

Юрій Турянський, який віднедавна також є почесним президентом Львівської міської федерації боксу, у своєму вітальному слові похвалив Андрія Котельника за те, що той не зупинився після завершення блискучої спортивної кар’єри, а продовжує працювати на розвиток спорту на Львівщині та в Україні.

– Приємно, що в Андрія Котельника, після здобуття срібної медалі на Олімпійських іграх 2000 року в Сіднеї і чемпіонства на професійному ринзі, нині також є яскраві справи, – зазначив Юрій Іванович. – Андрій подає приклад того, як людина зі спорту, олімпієць, може передавати свої знання, ділитися досвідом і робити добрі справи для широких верств населення, для молоді, любителів спорту і взагалі всього олімпійського руху. Працює Академія боксу імені Андрія Котельника, завтра починається 17-й за ліком міжнародний турнір… Це говорить про те, що робиться велика, потужна справа і що бокс розвивається. Я переконаний, що в цьому клубі будуть виховані олімпійські чемпіони, чемпіони світу і гордість нашої Львівщини та України. Вперед до нових перемог і до олімпійських медалей!

 

Додамо, що Андрій Котельник власними зусиллями з допомогою своїх друзів і партнерів зробив капітальний ремонт у клубі «Гетьман», встановив сучасний ринг та обладнав зал усім необхідним інвентарем для підготовки юних боксерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привітання голови НОК України у Львівській області організаторам та учасникам XVII щорічного традиційного турніру з боксу на призи Андрія Котельника

Завтра ж о 17:00 год. відбудеться урочисте відкриття ХVII за ліком міжнародного турніру з боксу на призи Андрія Котельника, партнером якого є відділення НОК України у Львівській області. Престижний турнір, участь у якому візьмуть боксери з п’яти країн, відбудеться у виставковому центрі «Південний-ЕКСПО» (вул. Щирецька, 36).

ФОТОЗВІТ з відкриття реконструйованого боксерського клубу «Гетьман»

Інші новини

ukУкраїнська