175 кращих спортсменів Львівщини окриватимуть щомісячні обласні стипендії

24/03/2016

Нещодавно голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка підписав розпорядження (№ 129/0/5-16 від 14.03.2016) щодо призначення обласних стипендій провідним спортсменам Львівщини. Зважаючи на проголошення 2016 року Роком українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського, 175 кращих атлетів Львівської області отримають упродовж 2016 року щомісячні обласні стипендії імені Михайла Грушевського на загальну суму 1 млн. 65 тис. гривень.

Стипендії призначаються з метою створення сприятливих умов для підвищення спортивної майстерності провідних спортсменів Львівщини, морального і матеріального заохочення спортсменів для досягнення високих спортивних результатів. Залежно від спортивного результату сума щомісячної стипендії складає від 1 200 до 400 гривень.

Зокрема, серед тих, хто отримуватиме обласні стипендії – видатні спортсмени світового рівня, які вже вибороли ліцензії на участь у Іграх ХХХІ Олімпіади та ХV літніх Паралімпійських Іграх 2016 року (Ріо-де-Жанейро, Бразилія) Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Ксенія Патєлєєва (фехтування); Роман Бондарук, Олег Царьков, Павло Коростильов, Наталія Кальниш (кульова стрільба); Андрій Федечко (сучасне п’ятиборство); Вероніка Марченко (стрільба з лука); Юлія Ткач (вільна боротьба); Анастасія Возняк (художня гімнастика) та інші. До числа тих, хто отримуватиме стипендію увійшли також і 20 спортсменів з інвалідністю, які своєю працею демонструють силу свого духу та характеру.

Інші новини

ukУкраїнська