Львівщина прийматиме ювілейну 60-у міжнародну багатоденну велогонку українсько-польської дружби

30/05/2016

13- 15 червня 2016 року Львівщина прийматиме ювілейну 60-ту міжнародну багатоденну велогонку українсько-польської дружби, яка відбуватиметься на території України дорогами Львівської та Івано-Франківської областей (2 етапи), а на території Республіки Польща – територією Замойського повіту Люблінського воєводства (4 етапи).

З українського боку проведення велогонки забезпечують Міністерство молоді та спорту України, управління фізичної культури та спорту Львівської та Івано-Франківської обласних державних адміністрацій; Жовківська, Жидачівська, Пустомитівська, Перемишлянська районні державні адміністрації Львівщини; Рогатинської районної державної адміністрації Івано-Франківщини; Львівська міська рада; всеукраїнська та обласна федерації велосипедного спорту, відділення НОК України у Львівській області.

Головний суддя змагань – суддя національної категорії Олександр Бірюков (м. Тернопіль) – по території України та міжнародний комісар UCI Чарек Віха (м. Люблін) – по території Польщі.

Загалом участь у цій представницькій міжнародній велогонці візьмуть участь 16 команд – по 8 з України та Польщі. У складі української спортивної делегації змагатиметься й збірна велосипедистів Львівської області (представник команди Андрій Каргут).

Загальна протяжність усієї велогонки близько 700 км (територією Україною майже 300 км).

Гонка розпочинається з української сторони на Жовківщині, а фініш очікується на польській території у м. Замость.

Програма проведення міжнародної велогонки територією Львівської області

14.06.2016 року

9 год. 45 хв. – урочистий збір учасників у Львові на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької (проспект Свободи).

10.00 – 10.30 – урочиста церемонія відкриття міжнародної велогонки.

10 год. 30 хв. – урочистий символічний старт.

11 год. – офіційний страт першого етапу в с. Мелехів Жовківського району. Етап проляже за маршрутом: Малехів – Винники – Бібрка – Рогатин – Бібрка – Давидів – кільцева дорога Львова – площа перед стадіоном «Арена-Львів» (150 км).

Приблизно о 15 год.фініш першого етапу біля стадіону «Арена Львів».

15.06.2016

11 год. – старт другого етапу у Львові на площі поблизу Монументу Слави (вул. Стрийська, 66). Етап проляже за маршрутом: Львів – Солонка – Тростянець – Луб’яна – Солонка – кільцева дорога Львова – Пасіки-Зубрицькі – Кам’янопіль – Малехів – Куликів – м. Жовква – Добросин – м. Рава-Руська (145 км).

Приблизно о 15 год. – фініш в м. Рава – Руська.

Наступний етап міжнародної велогонки розпочнеться 16 червня у м. Замость.

Довідково.

Міжнародна багатоденна велогонка українсько-польської дружби була заснована з ініціативи Келецького воєводства Польщі 1956 року на честь Василя Скопенка – полковника однієї з частин Радянської армії, яка в роки Другої світової війни брала участь у визволенні від фашистів польського міста Сандомира. Саме завдяки В. Скопенку було збережно від руйнувань чудові архітектурні пам’ятки цього міста. Смертельно поранений командир заповів поховати його в Сандомирі, на березі Вісли. Спершу ця гонка іменувалася «Шляхом полковника Скопенка”, від 1972 року велогонка проводилася територією України та Республіки Польща як гонка українсько-польської дружби пам’яті Василя Скопенка.

Інші новини

ukУкраїнська