З нагоди відзначення Олімпійського дня у Дрогобичі стартував фестиваль дитячого спорту

03/06/2016

У стародавньому місті Дрогобичі на Львівщині з нагоди створення Міжнародного Олімпійського комітету (23 червня) й в рамках всеукраїнської акції «Олімпійський день» ‪#‎OlympicDay‬ ‪#‎OlympicDayUA‬ розпочався фестиваль дитячого спорту. Упродовж перших днів червня діти матимуть змогу позмагатися зі своїми ровесниками  у легкій атлетиці, настільному тенісі, шахах, футболі та баскетболі. На відкриття свята приїхали команди зі Львова, Трускавця, Борислава, Стрия, Самбора, Червонограда та господарі фестивалю спортивні колективи Дрогобича.

Привітати учасників прийшли виконавчий директор відділення НОК України у Львівській області, учасниця зимових Олімпійських ігор в Ліллехаммері Христина Опьола, начальник Львівського відділення Комітету з питань фізичної культури та спорту МОН України Анатолій Ігнатович, заступник міського голови з гуманітарних питань Дрогобицької міської ради Олег Дукас, головний спеціаліст у справах молоді та спорту Дрогобицької райдержадміністрації Олег Войтечко, керівник відділу спорту Дрогобицької міської ради Орест Соломчак, завідувач кафедри спортивних дисциплін факультету фізичного виховання ДДПУ ім. І. Франка Галина Кондрацька, голова федерації баскетболу Дрогобичини Володимир Ямельницький, директор ДЮСШ ім. Івана Боберського Іван Файчак, тренери, викладачі, батьки, ветерани спорту, меценати та чимало інших.

На урочистому відкритті усі мали змогу привітати вихованок Дрогобицької ДЮСШ відділення спортивної акробатики Олександру Табачиську та Юлію Пилип’як, які нещодавно встановили національний рекорд України, виконавши сальто в прямому положенні з поворотом на 720º (подвійний пірует) з рук на руки.

Відтак в Дрогобичі вже з’явилися перші переможці регіонального фестивалю спорту у змаганнях з легкої атлетики, баскетболу та футболу.

Інші новини

ukУкраїнська