Уряд за поданням Міністерства молоді та спорту у два рази збільшив преміальні за медалі чемпіонатів світу в неолімпійських номерах програми

01/09/2016

Кабінет міністрів України своєю постановою збільшив у два рази суму грошової винагороди для переможців і призерів чемпіонатів світу з олімпійських видів спорту в неолімпійських номерах програми.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 31 серпня за поданням Міністерства молоді та спорту України.

Зокрема, за перемогу на чемпіонаті світу винагорода збільшена з 25 тис. гривень до 50 тис. гривень, за друге місце – з 17,5 тис. гривень до 35 тис. гривень, а за третє – з 12,5 тис. гривень до 25 тис. гривень.

Крім того, Уряд збільшив суму грошової винагороди для призерів кубків світу з олімпійських видів спорту в неолімпійських номерах програми: за перше місце – з 6 тис. гривень до 20 тис. гривень, за друге – з 4,5 тис. гривень до 15 тис. гривень, а за третє – з 3 тис. гривень до 10 тис. гривень.

Зазначені види програми є етапами підготовки до Олімпійських ігор і характеризуються значною конкуренцією.

Таким чином, Мінмолодьспорту і Уряд в цілому виконує свої зобов’язання із заохочення спортсменів-олімпійців та їхніх тренерів за успішні виступи на міжнародних змаганнях, досягнення яких сприяють формуванню іміджу країни та утвердженню міжнародного авторитету України на світовій арені.

dsmsu.gov.ua

Інші новини

ukУкраїнська