На Львівщині відзначили найкращих спортсменів вересня – чемпіонів Паралімпійський ігор в Ріо

26/10/2016

26 жовтня ц.р. в конференц-залі Львівської облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Львівщини за підсумками спортивного вересня.

Цього разу відзначили одразу трьох найкращих спортсменів Львівщини – чемпіонів XV літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, які представляли область у складі національної Паралімпійської збірної України. Це, зокрема, представники фехтування на візках Антон Дацко (Буський район) і Андрій Демчук (Львів) та представник настільного тенісу Віктор Дідух (Буський район). При цьому вшановано й тренерів вересневих лауреатів – Світлану Колеснікову, Віктора Нікуліна та Олександра Дідуха.

“Цього разу голосування було винятковим – адже найкращими спортсменами області за підсумками спортивного вересня стали відразу троє спортсменів, до того ж вперше номіновано представників “Інваспорту” – чемпіонів XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, які представляли Львівщину, – зазначила під час урочистої церемонії нагородження заступник голови-керівник апарату ЛОДА Маріанна Вільшинська. – Ми пишаємося вами і вашими перемогами. Дякуємо за вашу силу, терпіння, мужність і головне – за позитивний приклад для наслідування”.

Відтак Маріанна Вільшинська спільно із головою відділення НОК України у Львівській області Юрієм Турянським вручили найкращим спортсменам відзнаки та грошові премії.

«Львів’яни знають, наскільки потужним і гарним був виступ паралімпійської збірної України на XV Паралімпійських іргах у Ріо, що відбулися у цьому році. Така подія є дуже значною. Третє місце збірної України – це є величезна заслуга наших спортсменів, які сьогодні, напевно, підкреслили нашу державність, нашу незалежність, нашу волю до перемоги краще, ніж сотні і тисячі політиків. І тому ці люди є справжніми нашими лідерами, нашої нації», – зазначив голова відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський.

Окрім спортивного активу Львівщини на святковій церемонії були також присутні член ради Національного Комітету спорту інвалідів України, уповноважений представник В. Сушкевича Ярослав Грибальський; представниця НОК України, учасниця Пекінської Олімпіади, вихованка львівської школи художньої гімнастики Віра Передерій, автор мистецької відзнаки «Переможець» художник-керамік Володимир Герасим, які теж висловили слова пошани та спортивної поваги.

Нагадуємо, що відділення НОК України у Львівській області спільно з членами колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації щомісяця відзначають найкращого спортсмена Львівщини за підсумками окремого місяця.

Інші новини

ukУкраїнська