Каратисти Львівщини домінують на українській арені

21/11/2016

20 листопада 2016 року у місті Києві завершився чемпіонат України з карате. Вперше ці змагання проводилися у статусі карате, як олімпійського виду спорту, що звичайно позитивно вплинуло на представництво та кількість спортсменів на столичному татамі. Основним завданням турніру було визначення найкращих спортсменів у видах програми змагань, відбір та комплектація складу національної збірної команди України з карате для участі у основних стартах змагального сезону 2017 року.

В перший день змагань розігрувалися комплекти медалей серед кадетів, юніорів та молоді у розділах «ката» та «кумі те». 365 спортсменів із 14 областей України боролись за місце на п’єдесталі пошани та потрапляння у національну збірну команду для участі в чемпіонаті Європи (м. Софія, Болгарія). Команда Львівської області була представлена 38 спортсменами. В перший змагальний день переможцями стали Соломія Кміть, Діана Шостак, Анастасія Копильчак, Анастасія Мястковська, Євген Сендецький, Віталій Демчишин, Кирило Рябошапко, Роман Кміть, Роман Рехліцький; представники Львівщини домінували в командних змаганнях в розділі «ката». Ці результати дозволили львів’янам вийти на перше загальнокомандне місце серед кадетів, юніорів та молоді, випередивши своїх найближчих конкурентів – представників Одеської області.

В неділю на київське татамі вийшли 168 дорослих спортсменів, які представляли команди 11 областей України. Рівень учасників змагань був дуже високий, зважуючи на те що за медалі чемпіонату та місце у збірній боролися медалісти чемпіонатів Світу та Європи, учасники Європейських Ігор та спортсмени, котрі входять у «Тор-10» всесвітнього рейтингу WKF. 18 львівських спортсменів захищали честь нашої області на Чемпіонаті України і зробили це на «відмінно». З 15 фіналів чемпіонату львів’яни пробились до 9 й не програли жодного! Відтак чемпіонами України 2016 року стали Катерина Крива (-50 кг), Анастасія Мястковська (-55 кг), Галина Мельник (-68 кг), Олег Філіпович (-60 кг), Денис Копитко (-67 кг), Станіслав Горуна (-75 кг), Ярослав Горуна (+84 кг), а також жіноча та чоловіча «стінки» у розділі командне «куміте». Завдяки цим досягненням львів’яни перемагають усіх суперників у загальнокомандному заліку, випередивши своїх принципових конкурентів – збірну Одеської області.

Підготовку збірної команди Львівської області до чемпіонату України забезпечив тренерський колектив у складі: Нікулін А.В., Богдан І.О., Горбовий О.С., Савчук С.М., Нікуліна О.Ю.

Бажаємо каратистам Львівщини та їхнім тренерам подальших успіхів!

Роман Хімяк, управління фізичної культури та спорту ЛОДА

Інші новини

ukУкраїнська