Команда школярів з Сокаля – серед найкращих знавців олімпійського руху

08/09/2017

Успішно виступають у Всеукраїнському фіналі спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя»-«Olympic Moves», який 5 вересня 2017 року розпочався на базі МДЦ “Артек” у Пущі-Водиці, переможці львівського обласного етапу – школярі з Сокаля.

Фінал Всеукраїнського проекту ”Олімпійське лелеченя”, який за традицією вже вшосте проводиться на початку навчального року, зібрав 300 найспортивніших та найактивніших школярів команд-переможниць з 25 регіонів України. Відбіркові ж турніри проходили по всіх куточках нашої країни, де учні 6-7 класів з майже 4 000 шкіл виборювали право представляти свою область на головному старті року.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, президент Національного олімпійського комітету, Сергій Бубка, керівник управління розвитку олімпійського руху НОК України Анна Сорокіна, уславлені спортсмени, серед яких Олімпійський чемпіон з фехтування фехтування Вадим Гутцайт , призери Олімпійських ігор Олена Петрова, Олена Садовнича , Валерій Андрійцев, Ганна Безсонова, Ілля Кваша , призерка чемпіонату світу з легкої атлетики, чемпіонка Юнацьких Олімпійських ігор Юлія Левченко, призер Юнацьких Олімпійських ігор з дзюдо Богдан Ядов, разом із дітлахами взяли участь у відкритті яскравого олімпійського свята.

У цікавому випробуванні – вікторині олімпійської тематики кожен учасник з 25-и команд мав можливість перевірити свої знання у режимі тесту, а вже півфінальні та фінальні турніри – пройшли у вигляді гри «Брейн-ринг».

До фіналу зуміли пройти три команди – Луганської, Львівської та Чернігівської областей.

У підсумку місця розподілились таким чином. Найкращим знавцем олімпійського руху визнана команда «Живчик» Чернігівської області. Друге місце посіли представники команди «Соколята» з Львівської області, трійку найкращих замкнула команда «П’ятий елемент» з Луганщини.

Наразі протягом п’яти днів на юних атлетів чекатимуть цікаві зустрічі з спортивними кумирами, рухливі ігри та естафети, творчі конкурси та вікторини.

Такий проект реалізується Національним олімпійським комітетом України з метою заохочення підростаючого покоління до активних занять фізичною культурою та спортом, та глибшого сприйняття олімпійських цінностей – дружби, досконалості та взаємоповаги.

Вітаємо юних спортсменів Сокальщини та їхніх вчителів фізкультури!

Інші новини

ukУкраїнська