Волейбол. «Кубок Лева» поїхав до Мінська

26/09/2017

Володарем почесного трофею стала команда, яка виявилася підготовленою до престижного міжнародного турніру у Львові дещо краще суперників.

Після першого змагального дня у Палаці спорту «Галичина» турнірна ситуація склалася таким чином, що, у випадку перемоги «Слєпск Сувалкі» над «Баркомом-Кажани» з рахунком 3:0 та за певних інших обставин, переможцем «Кубка Лева» могла стати саме польська команда. Втім, втрачати своє не збиралися ні львів’яни, ні волейболісти двох інших колективів. Як ми вже повідомляли, на цьому турнірі кожна виграна партія могла виявитися по-справжньому «золотою», тож поєдинки другого дня таїли в собі ту ще інтригу…

СТРОІТЄЛЬ (Білорусь) – СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ (Вінниця) – 3:0 (25:20, 25:16, 25:11)

Мінчани після гарячих баталій суботи йшли в лідерах, тож досвідчений наставник Олександр Сингаєвський налаштовував своїх підопічних на черговий успіх. Стимул був дієвим: перемога у цьому матчі з рахунком 3:0 гарантувала «Строітєлю» дострокове завоювання головного призу змагань. Однак і в амбітності гравців «Серця Поділля» годі було сумніватися. Тож поєдинок між ними очікувався напрочуд запеклий. Зрештою, так вони й сталося. Попервах…

Протягом першої партії боротьба тривала, що називається, очко в очко. Щоправда, за рахунок кращої локальної надійності на прийомах, почергово виривалося вперед то «Серце Поділля» – 9:6, то вже «Строітєль» – 15:12. А ось далі, після двох помилок вінничан та прикрого перевалювання м’яча через сітку при подачі, перевага мінчан стала вже суттєвою – 21:15. Валерію Копилову довелося екстрено брати тайм-аут. Однак будо  запізно: білоруська команда виграла сет – 25:20.

У другій партії «Строітєль» переважав вінницький колектив уже помітно. В принципі, білоруським волейболістам тільки того й потребувалося, що додати надійності на прийомі та особливо на блоках. І хоч як настирливо підопічні Валерія Копилова намагалися щось змінити, виходило це в них лише періодично. В цілому їхні суперники виглядали переконливіше, тож, зрештою, останній розіграш у матчі на їхню користь став цілком закономірним.

Таким чином, набравши в підсумку 7 очок, «Строітєль» для конкурентів став недосяжним і достроково забезпечив собі почесний трофей турніру.

БАРКОМ-КАЖАНИ (Львів) – СЛЄПСК-СУВАЛКІ (Польща) – 0:3 (23:25, 23:25, 24:26)

Враховуючи результат і підсумки першого матчу, залишалося лише дочекатися, який із нинішніх суперників матиме більше бажання, що називається, грюкнути дверима. Проте швидко з’ясувалося, що обидві. Позбавлені, так би мовити, пресу турнірного значення, гравці України та Польщі вийшли на майданчик розкутими, і заграли легко, натхненно. У власне задоволення. Тож і боротьба йшла очко в очко.

Однак тривало так лише до кінцівки першої партії. Там у суперників заграли емоції принципової непоступливості. Насамперед, у поляків, які спромоглися вирватися вперед на чотири очки. Три із них львів’яни відіграли, проте останній розіграш залишився за підопічними російського спеціаліста Діми Спорого.

У другому сеті ця сама принциповість уже вийшла на перший план. Чудово вивчивши спроможність Володимира Тевкуна вколочувати «гвіздкові» удари, опоненти намагалися перекривати їх, часом, навіть потрійними блоками. Виходило через раз, але для локального лідерства вистачало й цього.

Підопічні Угіса Крастіньша сумлінно намагалися переломити хід подій. Буквально стелився по паркету ліберо Горден Брова, піднімаючи «мертві» м’ячі, вужиком вигибався зв’язучий Владислав Діденко, намагаючись видати несподівані для суперників передачі, відчайдушно лупили Євген Кисилюк та Олександр Гладенко… В одному з епізодів польський легіонер «Баркома-Кажани» Миколай Шевчик гарматним «пострілом» просто нокаутував одного із земляків по той бік сітки. Гаряче підтримували своїх улюбленців і численні вболівальники. Проте…

У поляків, так би мовити, відверто пішло. І перш за все – завдяки надійному блоку. Він у «Слєпск Сувалкі» відпрацьовував на заздрість. Та ще й прикрі помилки «кажанів»! І все ж вони таки наблизилися впритул – 17:18. Далі – 21:22 і 23:24. У кульмінаційний момент на подачу вийшов Олександр Гладенко і… запулив м’яч в аут!

Суцільна боротьба тривала й протягом третьої партії, в якій «кажани» намагалися досягти успіху вже хоча б на характері. І саме на ньому «видряпалися» на «більше-менше». Але останнє слово знову залишилося за поляками…

Певно, таки недарма на церемонії нагородження спеціальний приз кращому гравцеві турніру було вручено лідеру «Слєпск Сувалкі»  Кевіну Сасасу…

Турнірна таблиця виглядає так:

ВК «Мінск» клуб “Строітель” – переможці. В активі 7 очок.

2 місце – «Слєпск Сувалкі» – 5 очок.

3 місце – «Серце Поділля» – 3 очки.

4 місце – “Барком-Кажани” – 3 очки.

ФВУ

Інші новини

ukУкраїнська