Львівянин Антон Дукач: «Очікую на дуже швидку олімпійську трасу»

05/02/2018

Антон Дукач на І зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2012 року в Інсбруку зупинився у змаганнях санного спорту за крок до п’єдесталу пошани, посівши високе 4 місце. До того ж, саме Антону була довірена висока честь бути прапороносцем України на історичному зимовому юнацькому олімпійському форумі Планети.

Перед стартом на Олімпійських іграх в Пхьончхані перспективний спортсмен поділився з прес-службою НОК своїми очікуваннями.

«Очікую на дуже швидку трасу. Минулого року тут відбувались тестові змагання. Нажаль, через травму ноги я пропустив ті старти, але хлопці говорили, що траса була швидкісна. На Олімпійських іграх, думаю, її підготують таким чином, що буде ще швидшою», – говорить український саночник.

«Планується, що буде два складних повороти. В іншому траса плавна, впоратись цілком можливо. Поки проводимо тренування в тренажерній залі в режимі 1-2 занять на день. Початок офіційних тренувань для всіх спортсменів з різних країн світу запланований на 6 лютого. Загалом таких тренувань на змагальній трасі буде 3 по 2 заїзди в кожному. Ще буде завтра  3 систематичних заїзди, де можна випробувати трасу. Вже мали можливість побачити трасу на власні очі. Лід дуже холодний, жорсткий. Якщо у нас на змаганнях, як правило, температура льоду становить від -0,5 до -4 градусів, то тут сягає – 14. Завтра перше тренування, спробуємо відчути трасу», – розповів Антон Дукач.

«На Олімпійський іграх прагну показати чотири стабільні заїзди і потрапити до топ-10 за розгоном. На нещодавньому чемпіонаті Європи в латвійській Сігулді в цьому елементі в мене був високий 6-й результат», – відзначив наш олімпієць.

http://noc-ukr.org/news/16025/

Інші новини

ukУкраїнська