Тренерський штаб підвів підсумки виступів саночниць на Іграх-2018

14/02/2018

Сьогодні на XXIII Олімпійських іграх в Пхьончхані розіграли комплект нагород в одномісних санях серед жінок.

Найкращою серед українок була Олена Шхумова, яка посіла 21 місце, що є найкращим її результатом у сезоні. Олена Стецків зупинилась на 28-й позиції.

Тренерський штаб у складі Тараса Гарцули і Олега Жеребецького так прокоментували виступ дівчат прес-службі НОК України.

«Для мене, як тренера, залишається великою загадкою, чому Стецків не змогла проїхати на Олімпійських іграх без помилок, весь сезон вона була стабільною. Вчора, Олена скаржилась, що сані були некерованими, але і для неї, і для Шхумової інвентар готувався однаково, – зазначив Тарас Гарцула.

У свою чергу він залишився задоволеним тими спробами, що показала Олена Шхумова. «По сезону Олена їде швидше, але психологічно їй важко витримати усю кількість спусків. Тут, у Пхьончхані, вона зібралась, зуміла себе настроїти і показала хорошу їзду», – додав наставник.

Також від відмітив, що олімпійська траса є своєрідною за рахунок 9 віражу. Він зроблений досить занизько і спортсмени психологічно бояться його швидко проходити, тому найбільше помилок траплялось саме тут.

У свою чергу Олег Жеребецький відмітив, що не дивлячись на те, що дівчата не потрапили до ТОП-20, хоча їм це і було під силу, все одно тренерський штаб не вважає виступ дівчат невдалий.

Вже завтра стане відомий повний склад української команди на естафету.

http://noc-ukr.org/news/16108/

Інші новини

ukУкраїнська