2 березня стартують змагання “Кубок пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля”

21/02/2018

2 та 3 березня у приміщенні СЗШ №97 (м.Львів, вул.Миколайчука,18) розпочнуться змагання  важкоатлетів “Кубок пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля”.

Змагання відбудуться під патронатом НОК України за організаційної підтримки Львівської обласної федерації важкої атлетики, управління молоді та спорту Львівської міської ради, обласної організації ФСТ «Динамо», управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області та партнерів відділення “Концерну Хлібпром”. Спортсмени змагатимуться у трьох вікових групах: до 13, до 15 та до 17 років

Історія цих змагань розпочалася з 2000 року й турнір проводився на призи Петра Короля та за його участю, як почесного гостя. На превеликий жаль уславлений львівський олімпієць відійшов у засвіти через важку хворобу.

В різні роки переможцями цього турніру були відомі в подальшому львівські важкоатлети І. Шимечко, В. Мартинюк, Д. Кравченко, В. Кінарьов, В. Рекша, І. Піяйко та ін.

Довідково.

Петро Кіндратович Король народився 2 січня 1941 року в Челябінській області. Заслужений майстер спорту з важкої атлетики (1974), представляв спортивне товариство «Динамо» – Львів. Чемпіон Ігор ХХI Олімпіади (1976, Монреаль) у ваговій категорії до 67,5 кг. Багаторазовий чемпіон світу, дворазовий чемпіон Європи. Встановив три світових рекорди. Тренери В. Боб, А. Речкіман.

Після завершення спортивної кар’єри працював тренером-інструктором у Львівській обласній організації фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України.

2 липня 2015 року Петро Король помер.

 

Інші новини

ukУкраїнська