Соломія Братейко – найкраща спортсменка Львівщини за підсумками березня 2018 року

16/04/2018

Традиційне щомісячне голосування членів колегії управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації та членів виконкому відділення НОК України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками березня 2018 року майстра спорту України міжнародного класу з настільного тенісу Соломію Братейко.

Це почесне звання Соломія отримала завдяки перемозі у парному розряді з представницею Польщі на молодіжному чемпіонаті Європи, який проходив з 8 до 11 березня  в Мінську (Білорусія) Відзнак на такому рівні українські майстри пінг-понгу не завойовували давно.

Вітаємо Соломію та її тренера Ві́ктора Дідуха. Незабаром відбудеться урочисте нагородження.

Довідково:

Братейко Соломія Володимирівна народилася 24 лютого 1999 року в селі Андріївка, Львівської області Буського району.

Тенісом настільним почала займатися з 5 років у тренера-викладача СДЮШОР “Прудкий м’яч” Дідуха Ігоря Володимировича в селі Андріївці. Також з нею займався його син Дідух Віктор Ігорович.

Згодом почала їздити на тренування до Львова на основну базу СДЮШОР “Прудкий м’яч” до тренера-викладача Шацького Миколи Миколайовича. В 10-11 років вперше виграла чемпіонат Львівської області. З появою СК “ЛІРС” у віці 12 років переїхала жити в місто Жовква та під керівництвом тренерів-викладачів Карликової Марії Олегівної та Бучацького Сергія Миколайовича у віці 14 років виграла чемпіонат України по кадетах, ТОП-16.

Неодноразово займала перше місце на міжнародному турнірі “LIRS-OPEN” та “Кубок Анатолія Строкатова”. Після того ставала чемпіонкою України по юніорах та молоді. Також зайняла друге місце на Чемпіонаті України серед дорослих 27.02-03.03.2018р. м.Чернігові поступивши лише Песоцькій Ріті, яка була учасницею останніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. На цих же змаганнях посіла І місце в жіночій парі та перше місце в змішаній парі. Була призеркою на міжнародному турнірі в Польші, Чехії та Словаччині.

Тренер: Ві́ктор ДідухЧемпіон Літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу.

Чемпіон Європи 2015 року. Багаторазовий чемпіон міжнародних турнірів 2016 року. Займається настільним тенісом у Львівському регіональному центрі з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

 

Інші новини

ukУкраїнська