Віталій Надич: Сьоме місце на чемпіонаті Європи – добрий результат»

11/07/2018

Збірна юніорська команда України посіла 7 місце на чемпіонаті Європи з пляжного гандболу серед дівчат віком до 18 років, який завершився в Ульцині (Чорногорія).

У складі команди виступало троє вихованок Львівського училища фізичної культури: Олександра Жолобович, Яна Борисевич і Діана Дмитришин, а одним з тренерів команди був вчитель гандболу училища Віталій Надич (на фото крайній справа).

На груповому етапі турніру українки у стартовій грі поступилися нідерландкам 0:2, а далі перемогли литовок 2:1, чорногорок 2:0 і з другого місця у групі «А» кваліфікувалися до фінальної частини, яка зібрала вісім найкращих команд.

В ¼ фіналу українська збірна поступилася Португалії 0:2 і далі боролась за 5-8 місця. Спочатку дівчата програли росіянкам 0:2, а в поєдинку за 7 місце перемогли Хорватію 2:1.

Чемпіонками ж Європи стали угорки, другі – нідерландки, на третьому місці – збірна Німеччини.

Як сказав Віталій Надич: «сьоме місце – це добрий результат. Адже минулого року на чемпіонаті Європи в Загребі ми посіли дев’яте місце. Отож, є прогрес. Ще й якщо врахувати два фактори. По-перше, на цей чемпіонат збірна поїхала омолодженим складом – практично половина нових гравців. По-друге, майже всі наші гандболістки 2002 р.н., а змагання проводились серед старшої вікової категорії 2000-2001 рр.н. Тому, можливо, сьоме місце не зовсім те, чого хотілося б, але, зважаючи на вище викладене, це добрий результат».

ГК «Галичанка»

Інші новини

ukУкраїнська