У Львові відбувся матч зірок футзальної Екстра-ліги

28/12/2018

Львів вперше в історії українського футзалу прийняв матч зірок футзальної Екстра-ліги. Показовий шоуматч з великою кількістю голів та конкурсів для його учасників відбувся у палаці спорту «Галичина». Захід відбувся за підтримки Асоціації футзалу України та Асоціації футзалу Львівщини. Матч зірок Екстра-ліги у прямому ефірі показав телеканал Xsport.

У матчі команд так званих «Півночі» та «Півдня» взяли участь футзалісти команд Екстра-ліги, за яких проголосували вболівальники на відповідних інтернет-ресурсах. Збірну «Півдня» очолив Максим Павленко, а «Півночі» – Валерій Легчанов.

Статус товариського поєдинку гравці обох команд відчули майже відразу, хоча нулі на табло горіли доволі довго. Велика заслуга у тому воротарів обох команд Володимира Кардаша та Євгена Іваняка, які демонстрували свою майстерність. Особливо це стосуєтсья Євгена Іваняка, який намагався зірвати шквал оплесків на свою адресу при першій кращій можливості.

Після першого тайму команда «Півдня» вигравала з рахунком 3:1, однак ця перевага аж ніяк не давала спокійного життя команді максима Павленка у другій 20-хвилинці. До слова, команда «Півдня» після кожного пропущеного м’яча відтискалася від паркету.

Під час прямої трансляції поєдинку гравці та тренери, даючи інтерв’ю телеканалу Xsport, часто жартували один з одного. Зокрема Петро Шотурма назвав Євгена Іваняка великою бджолою з шістьома руками, яка може пропустити лише між ногами.

У перерві матчу відбулися три футзальні конкурси для гравців обох команд. Їх переможцями стали Микола Микитюк (найпотужніший удар по порожніх воротах), Колінс Йапарама (конкурс швидкості та техніки з м’ячем) та В’ячеслав Чуднов (конкурс на влучність). Партнери по команді по-особливому вітали переможців – підкидали з радості аж до небес.

Другий тайм матчу став значно результативнішим, аніж був перший. Якщо у першому таймі глядачі побачили чотири голи, то у другому таймі – одинадцять. Забивали гравці обох команд на будь-який смак, не бракувало і курйозних автоголів.

При рахунку 8:7 на користь «Півдня» головний тренер «Півночі» Валерій Легчанов взяв тайм-аут, після чого у воротарській футболці вийшов Степан Струк, а ключовими фігурами в атаці «жовтих» стали воротарі – Євген Іваняк та Андрій Пітуля. Якщо відверто, то саме від Іваняка та від Пітулі і йшло найбільше загрози воротам «синіх», однак м’яч вперто не летів у ворота. Один з ключових епізодів стався на останній хвилині матчу, коли арбітри не побачили явний фол Шотурми проти Іваняка у штрафному майданчику. Здавалося б, справедливий пенальті і мав би розставити усіх по місцях у дружньому матчі, проте пенальті так і не призначили, а до бажаної нічиєї команді Валерія Легчанова забракло кількох секунд. Матч завершився перемогою «Півдня» з рахунком 8:7.

Після матчу президент АФУ Сергій Владико зазначив, що перший в історії українського футзалу матч зірок вдався і подарував глядачам чимало позитивних емоцій. Сергій Васильович подякував усім за належну організацію матчу і додав, що докладе усіх зусиль, щоб такий матч також відбувся і наступного року.

Матч зірок Екстра-ліги відбувся за майже вщент заповненого палацу спорту «Галичина». Історичний для українського футзалу поєдинок переглянули вживу багаторічний колишній президент АФУ Сергій Лисенчук, головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко, тренери інших футзальних збірних, а також чимало відомих у минулому гравців.

27 грудня, м. Львів, ПС «Галичина»

Арбітри: Богдан Кіндій (Розділ), Орест Дуцяк (Дрогобич), Ярослав Сторожук

(Львів)

«Південь» – «Північ» – 8:7 (3:1)

Голи: Волянюк (10, 28, 38), Остапчук (17), Федюк (19), Фаренюк (27), Єрьомін (30), Микитюк (33, АГ) – Кузь (20), Мануйленко (27, 34), Струк (27, 31, АГ, 32), Педяш (39)

«Південь»: Володимир Кардаш – Микола Микитюк, Артем Фаренюк, Андрій Федюк, Петро Шотурма – Андрій Мельник, В’ячеслав Чуднов, Михайло Волянюк, Коллінс Йапарама, Олексій Бондаренко, Руслан Остапчук, Олег Єрьомін

«Північ»: Євген Іваняк – Олександр Педяш, Ігор Салтанов, Степан Струк, Сергій Литвиновський – Андрій Пітуля, Орест Боргун, Максим Мануйленко, Віктор Кравцов, Тарас Кузь, Віталій Радевич

 

 

 

 

 

 

Інші новини

ukУкраїнська