Вітаємо голову львівського відділення Олімпійської Академії України – Оксану Вацебу

02/02/2019

Сьогодні, 2 лютого, святкує День народження відповідальний секретар-заступник голови відділення НОК України у Львівській області та голова Львівського регіонального відділення Олімпійської Академії України Оксана Михайлівна Вацеба.

Уся олімпійська родина Львівщини вітає уродинницю! Оксана Вацеба – душа і серце олімпійського руху на Львівщині, справжній професіонал своєї справи і просто чарівна жінка! Насправді цілеспрямована людина із сильним характером, що допомагає їй досягати вершин в кар’єрі. Професор, член-кореспондент Української Академії наук, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, відмінник освіти України.

Народилася в Івано-Франківську, здобула освіту у Львівському державному інституті фізичної культури (нині — університет), який закінчила 1988 року з відзнакою. Активно займалася спортом, виступаючи у лавах жіночих команд майстрів з баскетболу «ДБК» (Львів) та «Сталь» (Дніпро). Обиралася депутатом Львівської міської ради. Проректор з наукової роботи Львівського державного університету фізичної культури, одна із ґрунтовних дослідниць історії західноукраїнського спорту, науковий керівник 14 захищених кандидатських дисертацій; ініціатор проведення цікавого наукового форуму “Молода спортивна наука України” та відкриття у ЛДУФК першого в галузі фізичної культури і спорту електронного фахового видання «Спортивна наука України».

Свого часу активний член Виконкому Олімпійської Академії України, редколегії журналу «Фізичне виховання в школі» (Київ), член виконкому відділення НОК України у Львівській області, член правління Львівської обласної організації «Просвіта», член Львівського обласного відділення товариства зв’язків з українцями поза межами України (Товариство «Україна-Світ»), відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області, комунікатор зв’язків з діячами української спортової діаспори, віднедавна очолила обласну федерацію фігурного катання на ковзанах. Від 2001 року член Міжнародної ради здоров’я, фізичного виховання, рекреації, спорту і танцю (ICHPER-SD) (США, Рестон).

З липня 2009 року до вересня 2018 року працювала на посаді заступника начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, сьогодні – заступник директора Львівського училища фізичної культури.

Всією дружньою олімпійською родиною дякуємо, Оксано, за Вашу працю на благо розвитку спорту та олімпійського руху на Львівщині та в Україні. Бажаємо наснаги та натхнення продовжувати в тому ж дусі, а також міцного здоров‘я, миру злагоди, шани, любові та достатку. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою Вашого процвітання!

Інші новини

ukУкраїнська