На Львівщині визначили найкращу спортивну команду серед школярів

17/05/2019

17 травня у Львові змагалися 29 найкращих шкільних команд області. На стадіоні спортивного комплексу «Динамо» переможці районних (міських) відбіркових етапів спортивно-масового заходу серед школярів «Олімпійське лелеченя» прагнули з’ясувати, хто ж з них гідний звання найкращої команди області.

Програма обласного фіналу передбачала дві складові: спортивну та освітню. Адже, як відомо, справжні атлети, які сповідують олімпійські цінності, мають плекати і тіло, і розум.  Зі спортивного – комбінована естафета та перетягування линви, з освітнього – вікторина «Знавець олімпійського спорту». У кожному виді визначали кращу команду, а за сукупністю балів – абсолютного переможця та призерів “Олімпійського лелеченяти”.

Надихали школярів на завзяту і чесну боротьбу відомі львівські спортсмени-олімпійці, заслужені майстри спорту –  срібний призер Олімпійських ігор з боксу, чемпіон світу серед професіоналів  Андрій Котельник та учасниця Олімпійських ігор, призерка чемпіонатів світу зі стрільби з лука Катерина Палеха, які разом з магістрантами провели для учасників розминку #DoLikeOlympians

Підтримав юних спортовців (команди складались з учнів віком 12-14 років) й голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський:

«Олімпійське лелеченя» проводиться ще з 2011 року.  Цьогоріч у відбіркових стартах взяло участь  понад 10 тисяч школярів Львівської області, до фіналу відібралося 29 найсильніших команд. Переможець обласного фіналу не лише здобуде звання найсильнішої команди Львівщини, але й візьме участь у всеукраїнському фіналі “Олімпійського лелеченяти”, який відбудеться у вересні 2019 року. Бажаємо нашим юним спортсменам йти вперед – до нових перемог».

Найсильнішою шкільною командою Львівщини-2019 – переможцем «Олімпійського лелеченяти» стала Червоноградська гімназія. На другому місці – Жидачівський НВК. Третя позиція – у Сокальського Ліцею №1.

Переможці та призери загального заліку:

1 місце: Червоноградська гімназія

2 місце: Жидачівський НВК

3 місце: Сокальський ЗЗСО І-ІІІ ст. Ліцей № 1

Переможці та призери естафети:

1 місце: Сокальський ЗЗСО І-ІІІ ст. Ліцей № 1

2 місце: Червоноградська гімназія

3 місце: ЗОШ № 14,  м. Дрогобич

Переможці та призери вікторини «Знавець олімпійського спорту»:

1 місце: НВК Андріїївська ЗОШ Буський район

2 місце: Червоноградська гімназія

3 місце: Жидачівський НВК

Переможці та призери у перетягуванні линви:

1 місце: Рихтицька СЗШ І-ІІІ ст., Дрогобицький район

2 місце: СЗШ № 30 м.Львів та Терновицький НВК Яворівського району

Переможці та призери отримали кубки, медалі, комплекти м’ячів для шкіл, солодкі подарунки від Концерну Хлібпром, а переможці – ще й гарні футболки «DO like OLIMPIANS: Роби, як олімпійці!».

Довідково. Обласні змагання «Олімпійське лелеченя» проводяться відділенням НОК України у Львівській області  упродовж кожного навчального року, починаючи з 2011-2012 н.р. Вони спрямовані на реалізацію одного із найважливіших напрямків діяльності Міжнародного олімпійського комітету – надихнути молодь всього світу долучитись до спорту та жити за олімпійськими цінностями. Проводяться спільно з департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації, управлінням фізичної культури та спорту ЛОДА та за підтримки Львівської міської ради і партнерів відділення  – Концерну Хлібпром та

Наш партнер- природна мінеральна вода «Моршинська»! Заповідні Моршинські джерела- одне з небагатьох у світі родовищ чистої природної води, що має ідеально збалансований для людини мінеральний склад.

Саме тому «Моршинська» на 100% сприймається організмом і щодня забезпечує його правильну роботу.

Як результат- Ви завжди у відмінній формі!

Завжди у формі, завжди «Моршинська»!

Наталія Васьо, прес-служба відділення НОК України у Львівській обл.

Світлини Володимира Якимчука

 

 

Інші новини

ukУкраїнська