Легендарні боксери Володимир та Віталій Клички взяли участь у нагородженні кращих спортсменів Львівщини

08/07/2019

Урочисту церемонію проводило Відділення НОК України у Львівській області  6 липня в актовій залі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Вшанували як найкращих спортсменів Львівщини за підсумками квітня та червня 2019 року, так і представників Львівщини на II Європейських Іграх-2019.

Захід викликав справжній аншлаг, адже на нього завітали всесвітньовідомі боксери – олімпійський чемпіон Володимир Кличко та чемпіон світу серед професіоналів, віце-президент Національного Олімпійського комітету України, міський голова Києва Віталій Кличко разом з народним депутатом України, головою української делегації у Парламентській асамблеї НАТО Оксаною Юринець.

Отож, відзначили найкращих спортсменів червня – борчиню Юлію Ткач та каратиста Станіслава Горуну, які перемогли на ІІ Європейських іграх. Юлія Ткач принесла першу медаль найвищого ґатунку у скарбничку Львівщини, а Станіслав Горуна своїм золотом поставив переможну крапку у виступах української збірної. Кращими тренерами Львівщини стали Олександр Ткач і Юрій Копитко (наставники Юлії Ткач ) та Антон Нікулін (наставник Станіслава Горуни).

За підсумкам квітня нагородили борчинь, чемпіонок Європи-2019 Оксану Лівач та Аллу Черкасову, які нещодавно на ІІ Європейських іграх посіли друге та третє місце відповідно. Тренери борчинь теж отримали звання найкращих – це Андрій Пістун, Олексій Мельник (наставники Черкасової Алли) та Андрій Стадник (тренер Оксани Лівач).

Почесні відзнаки передбачили також для усіх представників Львівщини на ІІ Європейських іграх. Одразу 20 атлетів Львівщини увійшли в історію Євроігор-2019. Це чемпіони Станіслав Горуна і Юлія Ткач, срібні призери – Оксана Лівач, Юлія Хавалджи (боротьба) та Олена Старікова (велоспорт), бронзові медалісти – Галина Мельник (карате), Алла Черкасова (боротьба) та Павло Коростильов (кульова стрільба), а також учасники – боксер Назар Куротчин, велосипедисти Владислав Денисенко, Олег Канака, Тетяна Клімченко, Юлія Бірюкова (трек) та Валерія Кононенко (шосе), веслувальниця Анастасія Горлова, каратистка Катерина Крива, лучники Вероніка Марченко, Юрій Гавелко, кульовик Олександр Петрів, стендовичка Олена Охотська.

Голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський підкреслив символічність того, що львівських звитяжців спорту вітали олімпійські чемпіони – боксер Володимир Кличко та гімнаст Богдан Макуц. Відтак очільник НОК Львівщини побажав спортсменам подальших успіхів на шляху до Олімпіади 2020!
Зірковим братам-боксерам на згадку про місто Лева вручили пам’ятні сувеніри з гербом міста.

 

Інші новини

ukУкраїнська