Львівська “Галичанка” розпочала підготовку до нового сезону зі зборів на піску

09/07/2019

8 липня гандбольна «Галичанка»  розпочала двотижневі тренувальні збори у Скадовську Херсонської області.

Графік ще той! Три тренування щодня!  О 6:30 – підйом, 7:00 – крос берегом моря, 9:00 – сніданок. 10:00 – ранкове тренування, 13:00 – обід. 16:30 – вечірнє тренування. 18:45 – вечеря й о 22:00 – відбій. Тренування відбуваються на майданчику для пляжного гандболу.

Нелегко, оскільки доводиться адаптовуватися до інших, спекотніших, кліматичних умов та  до незвичної поверхні – піску. Проте цікаво і необхідно! Адже, як відомо, чемпіонами не народжуються – ними стають!

“Галичанка” – п’ятиразовий чемпіон України серед жіночих команд Суперліги, отож, і на новий сезон завдання – максимальні. А це означає, що і підготовка має бути потужною.

Головний тренер чемпіонок Тетяна Штефан розповіла про зміни у складі команди, нових гравців та представила другого тренера.

– Вирішили завершити ігрову кар’єру через сімейні обставини одні з наших лідерок – півсередня Ілона Гайкова та розігруюча Софія Давидянц.  Лінійна Ірина Стельмах переходить у білоруський «Гомель».  Не гратимуть й крайні Діана Колодійчак та Тетяна Череп.  Натомість приходять випускниці відділення гандболу Львівського училища фізичної культури 2002 р.н. – Марина Валієва, Катерина Козак, Діана Дмитришин, Ангеліна Овчаренко, яких ми вже підключали й минулого сезону, а також Яна Борисевич, Дарія Ляховенко і Вікторія Петрушко. З гандболісток 2003 р.н. беремо трьох учениць ЛУФК – Ірину Прокоп’як, яка дебютувала у «Галичанці» торік, і ще Христину Майкут та Олесю Дяченко.  Також попередньо планується, що гратиме за нас  досвідчена гандболістка ужгородських «Карпат» Анастасія Мелекесцева.

– А чи визначились вже з кандидатурою другого тренера команди?

– Так. До команди повертається  Анжела Савченко.

– Як плануєте провести тренувальний процес у липні?

– Розпочали навчально-тренувальний збір. Збір планується потужним та насиченим, з трьома тренуваннями щодня, який триватиме до 19 липня. На зборах будуть не всі гравці, оскільки левова частина команди у ті ж дні проходитиме підготовку у лавах юніорської та молодіжної збірних України. Вже після зборів у Скадовську у повному складі продовжимо тренуватися у Львові та у серпні плануємо взяти участь у турнірі, на якому можна буде протестувати готовність гравців до нового сезону.

Фото зі зборів у Скадовську

 

 

Інші новини

ukУкраїнська