На посвяті у студенти Юрій Турянський вручив подяку колективу ЛДУФК від відділення НОК України у Львівській області

01/09/2019

Сьогодні, традиційно в перший календарний день осені у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулися феєричні урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти ЛДУФК. На свято завітали батьки, почесні гості та професорсько-викладацький колектив. Представлення програми здійснювала старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін Ірина Гузенко. Урочиста академія розпочалася із внесення Державного прапора України та прапора нашого Університету і виконання Державного гімну України.

Із привітанням виступив ректор Університету – Заслужений діяч науки і техніки України, доктор педагогічних наук, професор Євген Приступа: «Вітаю Вас в одному з найвеличніших вищих навчальних закладів галузі фізичної культури і спорту не тільки України, але й Європи і світу. Ми готуємо не лише таких хороших спортсменів як олімпійські чемпіони Яна Шемякіна, Олександр Петрів, чемпіонки світу сестри Марія та Анна Музичук. У нас гартуються поважні наукові кадри галузі. Дозвольте називати Вас нашими дітьми. До речі, цьогоріч магістрантом нашого Університету став отець Михайло Цегельський – значить ми йдемо правильним шляхом. І Ви також зробили правильний вибір».

В урочистостях взяли участь Перший проректор, Заслужений працівник освіти України, професор Федір Музика, проректор з наукової роботи та зовнішніх зв’язків, Заслужений діяч науки і техніки України, професор Андрій Вовканич, декан факультету педагогічної освіти, доцент Роман Петрина, декан факультету фізичної культури та спорту, доцент Ігор Ріпак, декан факультету фізичної терапії та ерготерапії, доцент Мирослава Данилевич, декан факультету туризму, доцент Володимир Холявка і декан факультету післядипломної та заочної освіти, професор Олег Сидорко, доцент, відповідальний за спортивну роботу, президент спортивного клубу «СКІФ» Володимир Левків.

 

З вітальним словом першокурсникам виступив голова відділення НОК України у Львівській області, докторекономічних наук, Заслужений економіст України Юрій Турянський, підкресливши: «Студенти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – майбутнє нашого спорту як спортсмени, тренери і, безумовно, гарантія того, що українська нація буде здоровою». На завершення свого виступу п. Юрій вручив ректорові ЛДУФК подяку колективу Університету від Національного олімпійського комітету України у Львівській області.

 

 

У програмі урочистостей феєричними були виступи представників Театру спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського під керівництвом Аліни та Михайла Сениць – лауреатів Всеукраїнських та міжнародних фестивалів та шоу-програм в Україні, Словаччині, Польщі, кандидатів у майстри спорту Ірини Сергієнко, Яни Заєць, Марини Пенкель, Дарини Тараненко, Анастасії Красільнікової, абітурієнтки 2020 року Софії Ісаєнко та змішаної пари, членів резервного складу збірної команди України, майстрів спорту України, студентки І курсу факультету фізичної культури і спорту Яни Коверко і випускника кафедри гімнастики Університету Ігоря Дурняка.

 

Традиційно на церемонії посвяти себе презентували першокурсники – призерка Всеукраїнських і міжнародних змагань з художньої гімнастики, кандидат у майстри спорту, студентка І курсу кафедри гімнастики факультету фізичної культури і спорту Анастасія Пономарцева.

Запальну композицію латиноамериканських танців представила Христина Теличко – студентка І курсу кафедри хореографії та мистецтвознавства, призерка Всеукраїнських і міжнародних конкурсів з бальних танців, кандидат у майстри спорту з танцювального спорту.

Програму привітань східним танцем прикрасила Юлія Коваленко – студентка ІІ курсу кафедри хореографії та мистецтвознавства, чемпіонка України з беліденсу.

Декани факультетів вручили залікові книжки №1 найкращим першокурсникам, серед яких студент факультету педагогічної освіти Юрій Ковальчук – кандидат у майстри спорту України з сучасного п’ятиборства, член збірної команди України, багаторазовий призер та чемпіон України з сучасного п’ятиборства, чемпіон Європи та чемпіон світу з тріатлу; студентка факультету фізичної культури та спорту Яна Коверко – член резервного складу національної збірної команди України, майстер спорту України, переможниця першості України, срібна призерка гран-прі зі спортивної акробатики, представниця Театру спорту; студентка факультету фізичної терапії та ерготерапії, яка посіла першу сходинку у рейтингу факультету – Наталія Дорошенко та студентка факультету туризму, №1 у рейтингу факультету Катерина Ушакова.

На завершення урочистостей поздоровлення й благословення висловив магістрант Університету – директор центру душпастерства розвитку фізичної культури і спорту Львівської архиєпархїі УГКЦ, отець Михайло Цегельський.

Іванна Литвинець, культурно-мистецький відділ ЛДУФК імені Івана Боберського

Інші новини

ukУкраїнська