Легендарні брати Бабичі вдруге відвідали Бродівщину

25/09/2019

23 вересня канадійські зірки НХЛ українського походження брати Дейв та Вейн Бабичі та їх сестра Сюзан відвідали Бродівщину, повідомляє Спорт-молодь Бродівщини.

Під час першого візиту на Бродівщину у 2018 році, наші канадійські друзі, завдяки старанням директора Бродівського історико-краєзнавчого музею Василя Стрільчука, знайшли свої коріння у с.Білявці Бродівського району. Тому під час візиту у м.Броди 23 вересня 2019 року, наші гості виявили бажання відвідати Білявецьке НВК. Яке, до речі, гостинно зустріло закордонних гостей короваєм та українською піснею. Директор НВК Іванна Сацьків разом з шкільною родиною, тепло зустріла гостей, та почастувала їх традиційними українськими стравами-борщем з пампушками та варениками із шкварками та іншими смаколиками. По завершенню зустрічі домовились про плідну співпрацю між Білявецьким НВК та спортсменами.

 

Після цієї зустрічі родина Бабичів мала можливість ознайомитись із музеєм у приміщенні Шнирівської ЗОШ І-ІІІст. ім. Петра Федуна «Полтави», також відвідали музей у с.Клекотів.

Під завершення візиту у Бродівській міській раді відбулась зустріч із заступником міського голови Олександром Єлиневським, де брати Бабичі запропонували допомогти відкрити хокейне поле у м.Броди.

ВЕЙН ДЖОЗЕФ БАБИЧ – уславлений канадський гокеїст українського походження, один з найяскравіших зірок НХЛ. Зараз проживає у Вінніпезі, провінція Манітоба і керує «Babych Hockey School».

Спортові досягнення:

Участь в Матчах зірок WCJHL (1977, 1978); участь в Матчі всіх зірок НХЛ (1981). В сезоні 1978-79 був номінантом Колдер Трофі, як один з найкращих новачків сезону в НХЛ.

ДЕЙВ МАЙКЛ БАБИЧ (молодший з братів) – уславлений гокеїст українського походження, один з найяскравіших зірок НХЛ. Сьогодні він входить в сотню кращих в НХЛ за кількістю зіграних матчів. Дейв мешкає у Ванкувері і працює в системі хокейного клубу «Ванкувер Кенакс».

Спортові досягнення:

Срібний призер чемпіонату світу (1989); учасник матчу всіх зірок НХЛ (1983, 1984).

Інші новини

ukУкраїнська