Виконком НОК України визнав успішним виступ олімпійців у міжнародних стартах сезону і встановив персональні стипендії для атлетів

12/11/2019

В Олімпійському домі під головуванням президента НОК України Сергія Бубки відбулось чергове засідання Виконкому Національного олімпійського комітету України.

Були підбиті підсумки участі українських спортсменів в міжнародних спортивних форумах, що проходять під егідою НОК. Успішними визнали виступ наших команд на ІІ Європейських іграх в Мінську, де з 52 нагородами укранці посіли 3 загальнокомандне місце, та результати юних олімпійців на літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Баку, звідки українці повернулись з 25-ма медалями. Задовільними визнані виступи наших спортсменів на І Всесвітніх пляжних іграх в Досі, де було здобуто 3 нагороди.

Продовжуючи планомірну політику НОК щодо підтримки провідних і юних спортсменів Виконком НОК ухвалив рішення про встановлення персональних стипендій для 30 провідних атлетів з зимових видів спорту для їх підготовки до зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні. Програма розрахована з 1 листопада 2019 року до 28 лютого 2022 року. Загальний обсяг їх фінансування складає 10,5 млн грн. Разом з тим, для підтримки перспективної молоді встановлено стипендії для медалістів зимового та літнього Європейських юнацьких олімпійських фестивалів та їх тренерів. Програма розпочнеться з 1 січня 2020р.

Під час засідання Виконком НОК заслухав звіти про роботу Комісій “Антураж атлета”, “Закордонне українство”, “Осередки НОК України”, Комісії з нагороджень.

Виконавчий комітет затвердив проведення звітної Генеральної асамблеї НОК в грудні поточного року.

НОК України

Інші новини

ukУкраїнська