Оксана ЛІВАЧ: “На Кубку України хотіла довести, що я все-таки перший номер”

07/12/2019

Одна з головних олімпійських надій Львівщини Оксана Лівач днями в столиці України виграла Кубок України з вільної боротьби у вазі до 50 кг. На своєму шляху підопічна Андрія Стадніка перемогла трьох львівських борчинь (Аліну Сивак, Богдану Ящук і Катерину Чаленко), а у фіналі не мала проблем з Тетяною Профатіловою з Донеччини.

У відеоінтерв’ю для сайту Асоціації спортивної боротьби України Оксана Лівач поділилася думками про виступ на Кубку України і про свої подальші плани. Сайт відділення НОК України у Львівській області підготував для наших читачів текстовий варіант цього відеоінтерв’ю.

– Кубок пройшов добре, зайняла перше місце, – говорить спортсменка. – Цей Кубок був для мене доповненням до мого тренувального процесу. Так як у мене після чемпіонату світу була невеличка травма, я хотіла (на цьому турнірі) відчути, проборотися, набратися впевненості.

Напевно, найскладніша сутичка була перша, так як це тільки початок змагань, ти ще не розігріта. Перша сутичка дається завжди важко. І звичайно, – фінальна. Там більша відповідальність на тебе покладається.

Багато молодих дівчат, від кожної суперниці можна очікувати всього, непередбачувані можуть бути моменти. Тому потрібно завжди налаштовуватися так, щоб вигравати. Було хвилювання, адже дівчата молоді, також мали певні результати у своєму віці. Хотіла довести, що я все-таки перший номер і нікому не хотіла поступатися.

Зараз буде проходити перший етап підготовки до чемпіонату Європи, будуть збори в Кончі-Заспі. А потім вже після Нового року будуть другі тренувальні збори. Будемо готуватися щоб повні сил підійти до чемпіонату Європи.

Інші новини

ukУкраїнська