У Львові пройшла церемонія підняття Олімпійського прапора

13/01/2020

Національний олімпійський комітет України продовжує започатковану в 2008 році традицію – підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України з нагоди олімпійських змагань.

Відтак, з нагоди проведення ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських Ігор (м. Лозанна, Швейцарська Конфедерація, 9-22 січня 2020 року) відділення НОК України у Львівській області спільно із КЗ Львівської обласної ради “Львівське училище фізичної культури” в понеділок 13 січня 2020 року провели урочисту церемонію підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

На заході були присутні начальник управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Роман Хімяк, заступник начальника управління спорту Львівської міської ради Ксенія Пилипів, заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода, учасниця Олімпійських ігор 2004 та 2012 років, лучниця Катерина Палеха та учасник зимових Олімпійських ігор, тренер збірної команди України з санного спорту Олег Жеребецький.

Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України підіймав Олег Жеребецький.

Згодом, учасники урочистості звернулись до присутніх з промовами. Зокрема, Юрій Майборода зазначив, що всі зараз уболівають за учнів ЛУФК, котрі представляють нашу країну в Лозанні, втім додав, що важко розраховувати на високі місця представників Львівщини, адже санний спорт та гірськолижний спорт потребують надзвичайно серйозної підтримки, котрої наразі немає. Проте, як запевнив Юрій Майборода, тренери та спортсмени роблять усе можливе задля досягнення якомога вищих вершин.

Церемонія підняття Олімпійського прапора пройшла у теплій атмосфері, під час проведення урочистості пролунали Гімн України та Оліймпійський Гімн, а всі присутні побажали нашим олімпійцям вдалого 2020 року!

Інші новини

ukУкраїнська