Відділення НОК України у Львівській області та професор Ярослав Заблоцький запрошують провідних спортсменів Львівщини безкоштовно відвідати стоматологічну клініку

15/01/2020

З ініціативи доктора медичних наук, професора Ярослава Заблоцького й за організаційної підтримки відділення НОК України у Львівській області провідні спортсмени Львівщини віком від 25 до 34 років запрошені безкоштовно пройти дослідження стану стоматологічного здоров’я.

Таке обстеження відбувається у Львові на базі БЦ “Оптіма-Плаза” упродовж січня 2020 року.

Окрім спортсменів у кількості 50 осіб (25 жінок і 25 чоловіків) таке обстеження пройдуть також ще три групи по 50 осіб: поліцейські, військові та ІТ-спеціалісти.

Усім учасникам обстеження буде проведено панорамну рентгенографію (великий рентгенівський знімок усіх зубів та обох щелеп) з відповідним коментарем, зроблено тест на пародонтит та надані рекомендації з догляду за зубами залежно від стану зубів.

Дослідження відбуваються під керівництвом доцента Наталії Дидик.

Довідково.

За науковими даними понад 95% українців мають карієс (дірки в зубах) та 80% – пародонтит (запалення ясен), яке є у молодому віці, проте його наслідки призводять до того, що кілька мільйонів людей у віці понад 70 років не мають жодного зуба (в Україні немає точних даних, скільки таких людей, проте у Німеччині їх 3,5 млн.). За даними світових джерел 9 із 10 молодих людей мають запалення ясен, а пік такої хвороби, як пародонтит, припадає на 36 років. За даними українських стоматологів-волонтерів 95 % військових мають значну кількість хворих та відсутніх зубів, на відміну від стандартів НАТО, де 95 % військових повністю здорові.

Інші новини

ukУкраїнська