Катерина Шепіленко в ТОП-6 на міжнародних змаганнях з гірськолижного спорту в Словаччині

03/02/2020

1 лютого в Словаччині відбулися міжнародні змагання Strbske Pleso з гірськолижного спорту у дисципліні гігантський слалом. У змаганнях жінок виступили 63 спортсменки з 13 країн світу. Україну представляли 8 гірськолижниць.

Найуспішніше з українок виступила колишня львів’янка, яка нині представляє Закарпатську область, Анастасія Шепіленко. Вона здобула срібну медаль, поступившись за підсумками двох заїздів тільки словачці Ребеці Янковій – відставання склало 2.24 сек.

Молодша сестра Анастасії – недавня представниця Львівщини на Зимових Олімпійських ігор в Швейцарії Катерина Шепіленко – теж виступила дуже успішно. У неї 6-те місце (відставання від переможниці 4.07 сек).

“У цих змаганнях взяли участь спортсмени із 13 країн, серед яких українська команда була представлена у повному складі – 8 дівчат та 9 хлопців, – прокоментувала сторінці в ФБ Федерації лижного спорту України старший тренер збірної команди України з гірськолижного спорту, львів’янка Юлія Шепіленко. – Атмосфера була дуже душевною, оскільки для словаків ці змагання стали ювілейними 65, організатори дуже відповідально поставилися до проведення івенту.

На жаль, внесла корективи погода – слалом скасували через сильний вітер і небезпечний стан сніжного покриву. Через несприятливі погодні умови і травмувалася наша юна спортсменка Софія Вишняк (Івано-Франківська область). Вона зараз знаходиться в лікарні міста Попрад, позавчора їй зробили операцію на нозі. Учора команда навідала Софію, ми бажаємо їй якнайшвидшого одужання, терпіння та сили духу.

Що стосується команди і спортсменів у цілому, то всі зараз набирають свою найкращу спортивну форму і планомірно готуються до юніорського чемпіонату світу, який проходитиме в березні в Норвегії”.

Інші новини

ukУкраїнська