У Львові пройшов восьмий турнір з вільної боротьби пам’яті Ігоря Первачука

01/03/2020

З 29 лютого по 1 березня 2020 року в легкоатлетичному манежі “Велотрек СКА” (вул. Клепарівська, 39 а) проходив восьмий відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби пам’яті майстра спорту міжнародного класу, чемпіона Світу і Європи серед юніорів та володаря Кубку світу Ігоря Первачука.

Організаторами турніру стали Львівська обласна асоціація спортивної боротьби України та Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства “Спартак”. Подія відбулась за підтримки Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА та Відділення НОК України у Львівській області.

У змаганнях взяли участь представники усіх регіонів України та представники низки європейських країн. Серед учасників ми зустріли представників Польщі, Чехії, Румунії, Словаччини, Білорусі, Угорщини, Франції, Великобританії та Німеччини.

Урочисте відкриття надихнуло всіх присутніх на спортивні звершення. Зокрема, звернулась до учасників змагань заступниця голови Відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба: “Я маю особливу честь вітати вас на цих змаганнях. Меморіальні змагання завжди є особливими. Нехай вони залишаться у вашій пам’яті.
Згодом розпочнуться ігри XXXII Олімпіади. Закликаю вас мріяти про своє Олімпійське майбутнє. Мрійте! Успіхів і здобутків вам!”

Президент Львівської обласної асоціації спортивної боротьби Андрій Стаднік, своєю чергою, зазначив наступне: “Метою проведення даного турніру є популяризація та подальший розвиток вільної боротьби, відбір здібних молодих спортсменів на участь у чемпіонаті України, а також вшанування пам’яті видатного львівського борця Ігоря Первачука.”

По завершенні змагань переможці отримали цінні подарунки від відділення НОК України у Львівській області. Віримо, що успіхи на цьому турнірі допоможуть спортсменам на шляху до чемпіонату України, а іноземні борці привезуть до своїх домівок хороші враження від українських змагань.

Довідково.
Первачук Ігор Анатолійович
– бронзовий призер чемпіонату світу у складі юнацької збірної СРСР, чемпіон світу та чемпіон Європи серед юніорів, володар Кубку світу.

Ігор Первачук активно брав участь в розвитку боротьби на Львівщині, займався тренерською діяльністю, працюючи тренером в СДЮШОР «Спартаківець», консультував провідних спортсменів Львівщини.

Інші новини

ukУкраїнська