Відділення НОК України у Львівській області разом з іншими регіональними осередками розпочало участь в національній естафеті Олімпійського дня 2020

03/06/2020

3 червня презентаціями відділення НОК України в Чернігівській та Сумській областях розпочалася цікава акція НОК України, присвячена Олімпійському дню – 2020. Відтепер щоденно до 23 червня, коли світова спільнота відзначатиме міжнародний Олімпійський день, обласні осередки НОК України в оригінальний спосіб передаватимуть естафету, розповідаючи про свій край, олімпійські здобутки й олімпійські надії на Токіо, пропаганду олімпійських цінностей, а також збиратимуть воєдино з окремих літер символічний надпис «OLYMPIC DAY IN UKRAINE 2020».

«Сьогодні ми даємо старт естафеті Олімпійського дня серед регіональних відділень. Таким чином, ми ще раз презентуємо наші здобутки та історію й охопимо олімпійськими цінностями всю країну, різні її куточки: зі сходу на захід, з півночі на південь», – зауважив після традиційного виконання гімну НОК України президент НОК Сергій Бубка, передаючи символічну естафетну паличку у вигляді літери «О» відділенню НОК Чернігівщини.

Планується, що на Львівщину естафета прибуде 12 червня (п’ятниця) від сусідньої Волині й далі естафетна літера буде передана Івано-Франківщині.

Завершення акції буде проведено у Києві, в Олімпійському домі й останнім естафету символічно отримає президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка. А за результатами естафети буде виготовлено звітний відеоролик, який буде передано до Міжнародного Олімпійського Комітету.

Пам’ятаймо, світ змінюється, а олімпійські цінності та важливість спорту в нашому житті непохитні. Крокуймо разом до нових життєвих та спортивних звершень!

Довідково:
Щороку, 23 червня, на честь заснування Міжнародного Олімпійського Комітету у всьому світі відзначають міжнародний Олімпійський день. Цю дату обрали, щоб увічнити дату утворення МОК у 1894 року. Тоді ініціатор відродження олімпійського руху французький барон П’єр де Кубертен на Першому міжнародному Атлетичному конгресі в Сорбонні виголосив історичну доповідь про відродження Олімпійських Ігор сучасності.

Україна, як активний і авторитетний член міжнародної олімпійської системи, вже понад 20 років активно долучається до міжнародного свята олімпійських цінностей, пропаганди спорту та здорового способу життя.

Інші новини

ukУкраїнська