Стартувала програма Молодого посла зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю Вуокатті 2021

08/07/2020

Європейські Олімпійські Комітети запустили програму Молодого посла на зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль Вуокатті-2021.

Національні олімпійські комітети країн-учасниць відберуть по одному кандидату з числа юних спортсменів у віці від 18 до 25 років. Це мають бути молоді ентузіасти натхненні олімпійським рухом з хорошими комунікативними здібностями та міцними знаннями англійської мови, які вміють працювати як у команді, так і самостійно та мають високу мотивацію розвивати нові види діяльності у своїй країні.

З метою посилення олімпійських цінностей серед молодих спортсменів відповідно до рекомендацій  Олімпійського порядку денного 2020 року освітня програма буде проводитися під егідою Комісії з питань олімпійської культури та спадщини ЄОК.

«Основні олімпійські цінності дружби, поваги та досконалості знову вкрай необхідні, і, отже, ця програма надзвичайно важлива не тільки для олімпійського руху, але й для інклюзивного майбутнього Європи», – зауважила голова Комісії Сюзанна Рахкамо.

Планується, що під час  Вуокатті 2021, що проходитиме  з 7 по 12 лютого 2021 року, на молодих послів Європейської Олімпії буде покладено три обов’язки:

Фасилітатор: людина творча, відкрита, хороший слухач і вміє створювати дружню атмосферу. Разом з іншими членами команди фасилітатор (и) створюють навчальні ігри для спортсменів, представляючи заходи та пояснюючи цілі ігор.

Репортер: людина, яка любить або має досвід роботи зі ЗМІ, з особливим акцентом на соціальні медіа. Основними видами діяльності репортера є: ведення інтерв’ю зі спортсменами; написання новин; створення та редагування фотографій та відеозаписів для соціальних мереж та активна роль у складі команди для створення плану комунікацій до, під час та після ЄЮОФ.

Промоутер:  екстравертна, доброзичлива людина яка є творчою та любить спілкуватися з людьми, яких ніколи раніше не зустрічала. Основними видами діяльності промоутера є: створення культурних програм з метою просування мультикультуралізму серед спортсменів та мотивація спортсменів брати участь у програмі Європейського молодого олімпійського посла.

Дізнатися  більше про цю програму можна за посиланням.

НОК України

Інші новини

ukУкраїнська