З нагоди Глобального Тижня Спорту: зимове сходження на найвищу Карпатську вершину Львівщини

01/02/2021

За підтримки відділення НОК України у Львівській області, обласної федерації спортивного туризму, Львівського центру спортивної медицини та реабілітації, Жовківського дитячого центру оздоровлення та туризму «Росинка», ГО «Твереза Галичина», БФ «Еко милосердя» та низки інших організацій відбулося зимове сходження на найвищу карпатську вершину Львівської області гору Пікуй (1 408 метрів н.р.м. за Балтійською системою висот) – найвищу вершину Верховинського або Вододільного хребта західних Бескидів, що розділяє басейни річок Тиси і Дністра.

Сходження, участь у якому взяли понад 150 осіб – представники спортивних, туристичних та молодіжних осередків Львова, Жовкви, Миколаєва, Червонограду, Соснівки, Рави-Руської, декілька гостей із центральної України, учасники Революції Гідності та АТО, розпочалося із мальовничого закарпатського села Біласовиця й було присвячено Глобальному Тижню Спорту під егідою ЮНЕСКО, а також на посвяту важливим подіям історії України – Акту Злуку й Дню Соборності та 103-ій річниці подвигу Героїв Крут.

Саме про це учасникам понад шестигодинного сходження розповіли Оксана Вацеба (відділення НОК України у Львівській області), Зіновій Станішевський («Твереза Галичина») й легендарний комбат Добровольчого Батальйону ОУН Микола Коханівський.

Відтак мальовничим зимовим буковим і ялицевим лісом, поблизу ботанічного і ландшафтного заказника «Пікуй», учасники сходження піднялися на вершину, яка зустріла морозим вітром, мокрим снігопадом і видимістю до 5 метрів, але яка почула гучний український Славень!

З найвищої точки Львівщини – найкращі вітання для усією олімпійської спільноти з нагоди Глобального Тижня Спорту під егідою ЮНЕСКО!

Додамо, що чемпіоном спорту ЮНЕСКО є президент НОК України Сергій Бубка, який протягом багатьох років у своїй діяльності впроваджує гуманістичні ідеї та принципи цієї організації.

Фотозвіт Оксани ВАЦЕБИ

Інші новини

ukУкраїнська