Навички лідерства для львів’ян у рамках проекту #OlympicLab

07/04/2021

У Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку, Відділення НОК України у Львівській області в онлайн форматі організувало цікавий захід за програмою Всеукраїнського спортивно-масового проекту для дітей та молоді «OlympicLab» за модулем «Чат з чемпіонами та навички лідерства». Слухачами онлайн-конференції були учні, студенти та викладачі львівських шкіл та училищ.

Спочатку прес-секретарка Відділення Василина Чіх розповіла про те, чому саме 6 квітня святкують Міжнародний день спорту на благо миру, коли та хто його започаткував і чому важливо визнавати та святкувати цю дату. Окрім цього, вона навела статистичні відомості про зародження олімпійського руху на Львівщині, перших львівських олімпійців, перші медалі, а також про чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, які представляли Україну та, зокрема, Львівщину на найпрестижніших та найочікуваніших змаганнях у цілого спортивного світу за часів незалежності України. Доповнив цей виступ викладач фізичної культури ЛВП УХТ Павло Васіков, який зазначив, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби та розвитку.
На захід було запрошено Наталію Козачук, яка є унікальною львівською спортсменкою, адже виступає одразу за дві національні збірні з різних видів спорту: хокей на льоду та регбі-7. Вона є вихованкою хокейного клубу «Галицькі Леви» (Новояворівськ), виступає у складі львівської жіночої команди «Левиці» з регбі-7, де в сезоні 2020 року разом з командою здобула бронзову медаль чемпіонату України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги. Наталія зазначила, що спорт – це те, без чого вона вже просто не уявляє свого життя і зізналася, що мріє представити Україну на Олімпійських іграх та зробить усе можливе, щоб втілити цю мрію в реальність.
Окрім цього до розмови долучилися Дяків Роман – Майстер спорту СССР на каное, неодноразовий переможець і призер всесоюзних і республіканських змагань, тренер чемпіона Паралімпійських ігор Романа Павлика, а також учасниця церемонії відкриття Олімпійських ігор у Москві 1980 року – Оксана Мельничук. Вони привітали усіх із Днем спорту та звернули увагу на те, що спорт – це важливо, особливо сьогодні, у часи пандемії.
На завершення заходу, присутні долучилися до акції #whitecard та показали білу картку на знак спокою та миру в усьому світі.

Інші новини

ukУкраїнська