Чергове підписання угоди про співпрацю на Львівщині

20/04/2021

19 квітня голова Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Турянський Юрій Іванович підписав угоду про партнерство та співпрацю з міським головою Дрогобича Кучмою Тарасом Ярославовичем в межах реалізації національної реформи децентралізації й на підставі Меморандуму про взаємодію та співробітництво між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» та Національним олімпійським комітетом України, що було підписано наприкінці листопада 2020 року в столиці України за участю С. Бубки та О. Корінного.

Підписання відбулося в урочистій атмосфері. Окрім міського голови, на зустрічі були присутні Соломчак Орест Дмитрович – завідувач сектору з питань фізичної культури та спорту Дрогобицької міської ради, Кушнір Ірина Осипівна – завідувач організаційного відділу  Дрогобицької міської ради,  Скотна Надія Володимирівна– ректор Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Вовк Юрій Ярославович – проректор з науково-технічної роботи Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Лук`янченко Микола Іванович – директор Навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Чопик Роман Іванович – заступник директора Навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка з навчальної роботи.

Окрім підписання угоди між Відділенням НОК України у Львівській області та Дрогобицькою міською громадою, також було підписано меморандум про партнерство та співпрацю між Львівським регіональним відділенням та Дрогобицьким державним педагогічним університетом імені Івана Франка в особі ректора університету – Скотної Надії Володимирівни. Досвід підписання такої угоди у Львівському осередку НОК України з навчальним закладом – вперше. Однак, усвідомлюючи необхідність об’єднання зусиль задля розвитку масової фізичної культури та спорту,  популяризації серед студентів здорового способу життя та систематичних занять спортом, пропаганди олімпійських цінностей, збереження та примноження спортивних традицій та олімпійської спадщини регіону, обміном досвіду в організації спортивних подій із залученням студентської та викладацької аудиторій, реалізації програм розвитку фізичної культури та спорту в університеті, – обидві сторони радо уклали цю угоду.

Приємною несподіванкою дійства стало привітання президента Національного олімпійського комітету України Сергія Назаровича Бубки, який в телефонному режимі передав найщиріші вітання присутнім та наголосив, що підписання такої угоди – це важливий крок у процесі активного розвитку громади та університету, сприяння для більшого розвитку спортивної інфраструктури в територіальній громаді та задля високих спортивних досягнень та масового спорту.

На закінчення урочистостей, голова Відділення НОК України Юрій Іванович Турянський нагородив відзнакою «За багаторічну плідну працю з розвитку олімпійського руху, популяризацію здорового способу життя та з нагоди 50-річчя від дня народження» Чопика Романа Володимировича – заступника директора Навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка з навчальної роботи, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії та методики фізичного виховання, автора понад 40 наукових та науково-методичних праць. 

Інші новини

ukУкраїнська