В День вишиванки розпочалася унікальна шкільна вікторина «Олімпійська Україна – єдина від Сходу до Заходу!»

25/05/2021

Вишиванка – це той культурний код, який об’єднує українців усього світу. Й дуже символічно, що саме 20 травня 2021 року, у Всесвітній День вишиванки, учні загальноосвітніх шкіл Луганської та Львівської областей об’єдналися участю у двосторонній онлайн-вікторині «Олімпійська Україна – єдина від Сходу до Заходу!».

Започаткували цей захід обласні відділення Національного олімпійського комітету України, регіональні відділення Олімпійської Академії та обласні відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Луганської та Львівської областей.
Учасниками першої гри стали учні 7-9 класів чотирьох загальноосвітніх закладів: Сватівського ліцею № 2 Сватівської міської ради, Троїцького ліцею Троїцької селищної ради Луганської області та Бродівської гімназії імені Івана Труша й загальноосвітньої школи села Вороняки Золочівського району Львівської області.
Основною метою проєкту «Олімпійська Україна – єдина зі Сходу до Заходу» є пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, підвищення пізнавального інтересу до олімпійського руху, збагачення знаннями учнів щодо історії Олімпійських ігор. Вікторина проведена на засадах чесної гри «Fair Game».
Зустріч між учнями Львівщини та Луганщини відбулася в форматі онлайн у програмі ZOOM за допомогою платформи https://kahoot.it/. Організаторами були підготовлені питання для ознайомлення з географією й краєзнавством двох областейна кордонах України, питання на знання специфіки видів спорту й олімпійської історії Незалежної України. А члени команд, які були сформовані з трьох дівчат і трьох юнаків 7-9 класів, розповіли про свої школи та свою малу батьківщину, що власне й складає унікальність і самобутність держави України!
І діти, і гості, й організатори залишилися захоплені від проведеного заходу. Переможцем гри з відривом в один бал став Троїцький ліцей Троїцької селищної ради Луганської області. Інші три команди посіли три других місця, набравши однакову кількість правильних відповідей.
Своєрідним девізом сьогоднішньої вікторини можна взяти слова команди Сватівського ліцею № 2: «Будьте спортивні та активні! Бережіть себе та займайтесь спортом!».
Це перший спільний проект олімпійської Луганщини та олімпійської Львівщини. Далі буде! Наступна гра планується на 25 травня 2021 року.
Першу частину гри можна переглянути за покликом: https://youtu.be/qyJuiZv0ROU

Інші новини

ukУкраїнська