Чому важливо бути екосвідомим?

08/07/2021

Відповідь на це запитання дізнавалися юні відвідувачі львівської Біблотеки-філії №10 ЦБС для дітей. Адже серед багатьох проблем сучасності екологія є однією із центральних. Люди все більше замислюються про необхідність розумного споживання та утилізацію непотрібного сміття, яке точно є у їхніх домівках. Зважаючи на стрімкий розвиток та ті запити, які постають у сучасному суспільстві, питання збереження екології часто залишається на задньому плані. Задовольняючи власні потреби, люди нищать те, що дає життя. Саме тому екосвідомість стала головною темою освітньо-практичного заходу за програмою Екологічного напрямку #OlympicLab, що тривалий час реалізується як проєкт Національного олімпійського комітету України.
Лекторами заходу були головна бібліотекарки Бібліотеки № 10 Ольга Цяпко та футбольна арбітриня Василина Чіх. Вони познайомили слухачів з мультимедійною презентацією, розповіли про правила сортування сміття, терміни розкладання відходів, вплив сміття на навколишнє середовища, види забруднення тими чи іншими відходами. Далі усі присутні переглянули невеличкий соціальний ролик про сортування сміття, головним гаслом якого був вислів: «Ти можеш зупинити забруднення природи! Приєднуйся, збережемо природу разом!». Окрім цього на практиці діти вчилися сортувати сміття у різні контейнери: «Папір», «Скло», «Пластик», «Органіка». Окремо говорили про батарейки та їхній згубний вплив на навколишнє середовище.
Родзинкою заходу стала екологічна вікторина, питання якої стосувалися усього того, про що говорили лектори. За кожну правильну відповідь діти мали змогу отримати спеціальний значок, загальна кількість яких і визначила переможця вікторини. На завершення слухачі ділилися своїми історіями про те, яке місце у їхньому житті займає екосвідомість та що вони роблять задля збереження екології. Вже традиційно кожного учасника заходу чекали спеціальні подарунки від Відділення НОК України у Львівській області. Кожен охочий зізнався, що наповнився новими знаннями, практичним досвідом та радий класним сувенірам і брендованій футболці #OlympicLab. Подія завершилася спільними фото.




Інші новини

ukУкраїнська