Проєкт НОК України #ОlympicLab крокує Львівщиною

24/09/2021

Нещодавно цікавий захід за програмою всеукраїнського проєкту Національного олімпійського комітету України відбувся на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Лаяр Палац», що розташований у передкарпатському містечку Хирів на Львівщині, за 16 км від українсько-польського кордону, яке свого часу мало важливе військово-стратегічне значення та потужну десантну військову частину.
Відділення НОК України у Львівській області за підтримки керівництва комплексу зорганізувало зустріч за модулем «Розвиток / добробут – пізнай себе» національного проєкту #OlympicLab, а основним його спікером став Народний депутат України V, VIII та IX скликань, заступник голови комітету з питань бюджету у Верховній Раді України IX скликання; віце-президент Федерації волейболу України Андрій Лопушанський. Саме він розповів про ідею створення та сучасний стан спортивно-оздоровчого комплексу «Лаяр Палац», а в перспективі – формування в Хирові центру олімпійської підготовки на 32-гектарній території колишньої військової частини, що в радянський період розташовувалася в Єзуїтському колегіумі. Відтак учасники заходу змогли ознайомитися з умовами проживання та харчування в комплексі, оглянути масштабну спортивну базу, СПА-центр, різні види саун, соляний грот та соляний басейн, низку площинних спортивних споруд, а також довідатися про перспективи подальшого функціонування бази. А у просторому ігровому залі тренер провідного волейбольного клубу України «Барком-Кажани» (Львів) Владислав Лазарчук поділився тренерськими «секретами» з місцевими волейболістами. А вчитель історії Хирівської школи доповнив загальну інформацію про історичні перипетії будівлі, що сьогодні є пам’яткою місцевого значення.
Окрім Народного депутата України Андрія Лопушанськогота учасників дитячої табірної зміни в «Лаяр Палаці», участь у заході взяли також голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Андрій Якимів, міська голова Хирова Мирослава Королюк, голова регіонального відділення Олімпійської Академії Оксана Вацеба, учасниця Олімпійських Ігор 1972 року в Мюнхені плавчиня Тетяна Пруднікова, член національної збірної команди України з карате Галина Мельник, стипендіатка НОК України Наталія Козачук, члени виконкому відділення НОК України у Львівській області, гравці волейбольного клубу «Барком-Кажани» (Львів) та інші.
Найактивніші учасники «ОlympicLab» в Хирові отримали сувеніри та подарунки від олімпійського осередку.

Інші новини

ukУкраїнська