Олімпійський куточок відтепер у Хирові на Львівщині!

24/09/2021

Цими днями, під час виїзного розширеного засідання виконкому відділення НОК України у Львівській області у містечку Хирів поблизу українсько-польського кордону, в рамках Всеукраїнської акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга» відбулася презентація чергового на Львівщині «Олімпійського куточка» з унікальними книжковими виданнями олімпійської тематики. Цей проєкт було реалізовано у тісній співпраці з Хирівською міською радою, Обласною асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини» та спортивно-оздоровчим комплексом «Лаяр Палац».
В стародавньому містечку, назва якого за легендами походить від київського князя Хорива, чи не вперше побувала числення олімпійська родина Львівщини. А присутні на святі: голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, Народний депутат України Андрій Лопушанський; виконавчий директор Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Андрій Якимів, міська голова Хирова Мирослава Королюк, голова регіонального відділення Олімпійської Академії Оксана Вацеба, учасниця Олімпійських Ігор 1972 року в Мюнхені плавчиня Тетяна Пруднікова – промовляли про важливу місію олімпійського руху, цінності олімпійських ідеалів та олімпійську спадщину України і Львівщини зокрема. Відтак юні мешканці Хирова піднесли учасникам акції приємний танцювальний та пісенний дарунок.
А особливо теплі слова подяки від народного депутата України, заступника голови комітету з питань бюджету у Верховній Раді України IX скликання; віце-президента Федерації волейболу України Андрія Лопушанського засвідчили, що Хирівський «Олімпійський куточок» буде надзвичайно корисним для понад 800 дітей, які щороку відпочивають, оздоровлюються та освоюють спортивні навики в цьому новому й масштабному спортивному центрі на мапі України. Адже сьогодні колишній Єзуїтський колегіум площею 23 гектари, який є пам’яткою місцевого значення, перетворений у спортивно-оздоровчий комплекс «ЛаярСіті», який має необхідні умови для проведення змагань, тренувань і зборів з різних видів спорту, забезпечує якісне харчування, має систему СПА-центрів, низку спортивних та тренажерних залів, комплекс відкритих майданчиків, футбольне поле, критий 25-метровий басейн,соляний басейн,п’ять видів саун тощо.
Отож віриться що «Олімпійський куточок» в Хирові сприятиме гармонійному розвитку дітей та молоді!

Інші новини

ukУкраїнська