Львівська делегація на святкування 30-ліття НОК України!

24/09/2021

У суботу, 11 вересня, відбулося грандіозне відзначення 30-ліття Національного олімпійського комітету. У столичному палаці «Україна» зібралася уся олімпійська родина, чемпіони та призери Олімпійських ігор у різні роки.
Спочатку усі присутні мали змогу оглянути фотовиставку найяскравіших спортивних миттєвостей за 30-річчя «Спортивна слава незалежної України» та побачити презентацію книги олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої «Золото Атланти», яка присвячена перемогам збірної України на ХХVI літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті.
Привітати Національний олімпійський комітет з 30-річницею створення завітало 3 президенти: Президент України Володимир Зеленський, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах та президент Національного олімпійського комітету України – Сергій Бубка. Кожен із них зазначив про неабиякий розвиток олімпійської України за ці 30 років. За визначний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, утвердження гуманістичних ідеалів і цінностей олімпізму, популяризацію масового спорту та спорту вищих досягнень Володимир Зеленський вручив Томасу Баху Орден Ярослава Мудрого IV ступеня.
Відтак, Томас Бах подякував усій олімпійській родині України та зазначив: «Дуже приємно повернутися до Києва, щоб разом відзначити 30-річчя Національного олімпійського комітету України. Протягом цих років НОК України демонструє свою непохитну відданість збереженню олімпійського духу в серцях українського народу. Під великим керівництвом Сергія Бубки ви продовжуєте популяризувати роль спорту в

країні, надихати молоде покоління, доставляючи радість спорту багатьом людям своїми чудовими ініціативами. Вдячний за 30 років дружби та спортивних досягнень. Дякуємо, що ви є важливим і надійним членом світової Олімпійської родини».Після цієї офіційної частини, гостей чекала шоу-програма, основним завданням якої було згадати усі олімпійські перемоги та щасливі миттєвості 30-річної історії. У програму були включені і виступи українських зірок шоу-бізнесу, і спогади спортсменів, які своїми виступами на міжнародній арені творили цю олімпійську історію України упродовж цих років.
«Без жодного з вас – людей, які роблять нашу країну спортивною, успішною та непереможною – ми не досягли би таких висот. Низький уклін та глибока вдячність усім спортсменам і тренерам, ветеранам спорту, лікарям та масажистам, фахівцям спорту, представникам української діаспори, науковцям, спонсорам та партнерам, журналістам, урядовцям, депутатам, представникам влади, усім, хто любить і підтримує спорт – за ці насичені, продуктивні та історичні 30 років!», – підкреслив Сергій Бубка.

Інші новини

ukУкраїнська