Тренд чи необхідність: львівські школярі дізнавались, чому важливо сортувати сміття

24/09/2021

Сьогодні сортувати відходи – популярно на словах, але не настільки популярно на ділі. Багато з тих, хто багато просто говорить про важливість сортування сміття насправді не застосовує цього на практиці. Наскільки шкідливе для планети та людства несортоване сміття і як легко можна зберігати планету разом у Дитячій бібліотеці-філії №22 дізнавалися учні 4 класу в рамках екологічного модуля Всеукраїнського проєкту #OlympicLab.
Спочатку їм було презентовано соціальний відеоролик, у якому розкрито проблему сміттєзвалищ в Україні та світі. Звідси діти дізналися про шкоду батарейок та пластикових пляшок на довкілля, про шкідливість несортованого сміття та про те, як воно з наших рук може повернутися назад у наші же руки.
Тоді у ігровій формі виконавча директор Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Василина Чіх розповіла про правильне сортування відходів, на які типи їх найчастіше поділяють та куди у Львові можна нести відсортоване сміття. Після цього дітей очікувала справжня екологічна вікторина, яка була побудована на фактах про різноманітні екологічні речі, за якими і ховалися відповіді на питання.
На завершення учні ділилися свої досвідом та історія про сортування відходів, різноманітні толоки та їхній вклад у збереження навколишнього середовища. За надзвичайну активність протягом зустрічі, комунікацію та зворотній зв’язок, усім учасникам заходу було подаровано брендовані подарунки #OlympicLab від регіонального олімпійського осередку. У захваті від приємних подарунків та з позитивними емоціями, діти ішли додому застосовувати нові знання на практиці.

Інші новини

ukУкраїнська