Зимова Олімпіада в Пекіні з Юрієм Турянським. День 10-й

13/02/2022

Українська олімпійська збірна продовжує свої виступи на ХХIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні. Сьогодні стартували змагання з дисципліни, в якій уперше за 20 років представлена Україна. Детальніше – у блозі голови відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області Юрія Турянського.

Біатлон

У Пекіні 13 лютого біатлонна програма продовжилась гонками переслідування у жінок і чоловіків. Україну в цій дисцпиліні представляло 3 спортсменки, які показали сьогодні такі результати: Юлія Джима фінішувала 13-ю, Анастасія Меркушина показала 25-й результат, Ірина Петренко – 55-та.

Щодо чоловічих гонок, то Україна також мала 3 представників: Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко. Упоратись зі стрільбою нашим спортсменам завадив сильний вітер. Таким чином, Дмитро Підручний не закрив 5 мішеней, фінішувавши 13-м. Артем Прима 6 разів схибив і завершив гонку на 18 місці. Антон Дудченко з 3-ма промахами фінішував 23-м. Варто відзначити хорошу гонку у виконанні останнього атлета.

Приємно, що Україна вперше за 12 років кваліфікувалась до масстарту. Там «синьо-жовтих» представлятимуть Дмитро Підручний і Юлія Джима.

Бобслей

У національному санно-бобслейному центрі у Яньцині, де ще зовсім недавно кілька днів змагались українські санкарі, стартували змагання у монобобі серед жінок. Ця дисципліна дебютує в програмі XXIV зимових Олімпійських ігор, Україну тут представляє Лідія Гунько.

За результатом 1-го заїзду українка перебувала 18-ю. 2-й заїзд для Лідії видався менш вдалим. Однак українська спортсменка має ще 2 спроби, які відбудуться завтра, 14-го лютого, тому в Гунько є багато шансів поліпшити свій показник. Варто відзначити, що вперше за останні 20 років участі в Олімпійських іграх, Україна знову представлена в бобслеї.

Розклад на завтра:

14 лютого (5 комплектів медалей):

03.15 – Фігурне катання. Танці на льоду (Україна)

03.30 – Бобслей. Жінки, монобоб (Україна)

03.30 – Фрістайл. Жінки, слоуп-стайл (Україна)

13.00 – Стрибки на лижах з трампліна. Чоловіки, великий трамплін LH, команди

13.00 – Фристайл. Жінки, повітряна акробатика (Україна)

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ, Голова Відділення НОК України у Львівській області

Більше спортивних новин на сторінці відділення НОК України у Львівській області в фейсбуку.

Цей блог можна читати також на сайті Твоє місто.

Інші новини

ukУкраїнська