У Будапешті розпочався Чемпіонат Європи з вільної боротьби

30/03/2022

Сьогодні, 30-го березня, у столиці Угорщини розпочався Чемпіонат Європи із спортивною боротьби. На турнірі змагатиметься жіноча збірна України з вільної боротьби, а також чоловіча національна команда з греко-римської боротьби.

Львівщину на ЧЄ представляє 18-річна уродженка Трускавця, вихованка Львівського фахового коледжу спорту Олександра Хоменець. Наприкінці січня борчиня стала чемпіонкою України. Минулоріч вона стала бронзовою призеркою чемпіонату світу, а також чемпіонкою Європи серед юніорів. Виступатиме Олександра в категорії до 55 кг. Тренують 18-річну борчиню Орест Скобельський та Андрій Бирка.

Змагання на чемпіонаті Європи в Будапешті Олександра Хоменець розпочне з чвертьфіналу. У 1-му поєдинку українська борчиня зустрінеться з переможцем пари Ілона Бергман (Швеція) – Сезен Белберова (Болгарія).

Варто відзначити, що на цьогорічному ЧЄ представлена лише жіноча збірна України (у 10-ти вагових категоріях) натомість чоловіча збірна змагатися не буде. «Спільно з чоловічою збірною з вільної боротьби прийняли рішення, що вони мають залишатись у своїй рідній країні та захищати її. Зараз ми боремось за свободу та незалежність всієї України. А боротьбу на килимі відновимо після перемоги, і вона вже близько», – прокоментував рішення президент Асоціації вільної боротьби України, перший віцепрезидент АСБУ Юрій Копитко.

Додамо, що російського й білоруського представництва на змаганнях не буде. United World Wrestling відреагував на заклик Асоціації спортивної боротьби України, скасувавши всі заходи, що мали відбуватись на території росії та білорусі, зокрема постановивши, що спортсмени країн-агресорів не будуть допущені до міжнародних змагань під егідою UWW.

Бажаємо успіхів жіночій національній команді України та особисто Олександрі, які сьогодні захищають нашу державу на спортивному фронті!

Інші новини

ukУкраїнська