Тетяні Клімченко побажали успіхів на чемпіонаті світу і на Олімпіаді у Токіо

24/03/2017

24 березня відділення Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області провело урочисту церемонію нагородження найкращого спортсмена місяця Львівщини.

За підсумками виступів у лютому 2017 року за підсумкам спільного голосування членів виконавчого комітету обласного відділення НОК та колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації найбільшим досягненням визнано перемогу велосипедистки Тетяни Клімченко на етапі Кубка світу з перегонів на треку у Лос-Анжелесі. Уродженка Червонограда Клімченко на четвертому заключному етапі Кубка світу (змагання проходили 25-26 лютого) не мала рівних у дисципліні «скретч» (групова гонка на 10 кілометрів з вибуванням).

Церемонія нагородження вперше проходила у конференц-залі готелю «Citadel Inn». Участь у ній брали члени виконкому відділення НОК у Львівській області, керівники обласних федерацій різних видів спорту, журналісти, представники спортивної громадськості міста.

Голова відділення Національного Олімпійського Комітету у Львівській області Юрій Турянський, відкриваючи церемонію, наголосив, що яскраву перемогу на треку на етапі Кубка світу Тетяна Клімченко здобула, долаючи значні труднощі. Під час довгої трансферу з Європи до Лос-Анжелеса вчасно не прибув велосипед нашої спортсменки. Відтак, вона була змушена перші тренування на треку проводити на позиченому «чоловічому» байку. На щастя, до моменту старту спортивна двоколісна машина все-таки віднайшлася і Клімченко, осідлавши свого «двоколісного коня», не залишила суперницям жодних шансів здобути «золото».

Керівник управління фізкультури і спорту ЛОДА Юрій Майборода подякував керівництву обласного відділення НОК за гарну традицію урочисто відзначати найвидатніших спортсменів області. «З’являються нові партнери, які підтримують спорт у цей складний час», — наголосив пан Майборода. І заявив: «Я вірю, що у Тетяни Клімченко мусить бути щасливе і довге спортивне майбутнє».

Представниця партнера обласного відділення НОК – ПАТ «Концерн Хлібпром» Вероніка Іванющенко – також приєдналася до привітань на адресу Тетяни Клімченко. І побажала спортсменці «волі і жаги до нових видатних перемог».

Директор львівського училища фізичної культури (випускницею якого є Клімченко) Степан Родак побажав своїй колишній учениці, щоби вона стала знову стала переможницею опитування на звання найкращої спортсменки місяця Львівщини у 2020-му році. Степан Михайлович у такий спосіб натякнув, що Тетяна має всі шанси здобути медаль на наступних літніх Олімпійських іграх у Токіо в 2020-му році.

Спеціальну нагороду відділення НОК у Львівській області отримав і перший тренер лауреатки – В’ячеслав Рудько (на фото праворуч). Саме під керівництвом цього наставника Клімченко почала займатися велоспортом у Червонограді. Пан Рудько був зворушений і відзначив, що йому особлива приємною є увага до досягнень її вихованки.

Керівник обласної федерації велоспорту Юрій Моравецький зазначив, що досягнення Тетяни Клімченко на міжнародному рівні є щонайкращим прикладом і стимулом для молоді Львівщини займатися спортом заради здоров’я та можливостей перемагати на змаганнях найвищого рівня.

Сама Тетяна Клімченко щиро подякувала за участь у церемонії і підкреслила, що увага до її успіхів з боку відділення НОК у Львівській області однозначно допоможуть їй у підготовці до нових стартів. Зокрема, до участі у чемпіонаті світу з трекового велоспорту у березні (проходитиме у Колумбії. – Ред.).

 

Після закінчення офіційної церемонії нагородження головні герої заходу – Клімченко і її перший тренер Рудько – не відмовляли усім присутнім на церемонії у спілкуванні і у можливості зробити фото.

прес-служба




Інші новини

ukУкраїнська