У Львівській опері відділення НОК України у Львівській області разом з партнерами нагородило найкращих спортсменів Львівщини

23/12/2019

20 грудня у Дзеркальній залі Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбулося засідання виконкому відділення НОК України у Львівській області та звітні збори Олімпійської ради Львівщини за підсумками 2019 року. Їх провів голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський. В рамках цих заходів відбулося відзначення найкращих спортсменів вересня, жовтня і листопада 2019 року на Львівщині.

Вересневим номінантом обрано одного з найкращих вихованців школи кульової стрільби Львівщини – чемпіона Європи та світу, володаря Олімпійської ліцензії-2020 Павла Коростильова. Павло став мультимедалістом чемпіонату Європи з кульової стрільби з малокаліберної зброї, який упродовж 14 – 23 вересня 2019 року тривав у м. Болонья (Італія). Львів’янин виборов 8 медалей, з яких 3 найвищого гатунку – у стрільбі зі стандартного пістолета на 25-метровій дистанції у особистій першості, у командній стрільбі зі стандартного пістолета на 50 метрів і з револьвера на 25 метрів. Відповідно Заслужені тренери України: Сергій Коростильов, який тренує Павла змалку, та ще один наставник спортсмена – Олександр Камінський стали найкращими тренерами місяця. Представляє Збройні сили України. Додамо, що Павло Коростильов увосьме відзначається на Львівщині як найкращий спортсмен місяця, а за підсумками 2018 року саме його було обрано спортсменом року на Львівщині.

А велосипедистка Олена Старікова названа найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками жовтня та листопада 2019 року. Представляє Збройні сили України. У жовтні Олена Старікова стала дворазовою медалісткою чемпіонату Європи з велотреку в Апелдорні (Нідерланди). Львів’янка здобула «срібло» в індивідуальному спринті та «бронзу» в гіті (гонці зі стартом з місця на 500 метрів). А на традиційному щомісячному голосуванні членів виконкому Відділення НОК України у Львівській області в листопаді, було належно оцінено “бронзу” Олени Старікової в індивідуальному спринті на другому етапі Кубка світу з велоспорту на треку. Ці змагання відбулися з 8 до 10 листопада в Глазго (Велика Британія). Відтак найкращим тренером в жовтні та у листопаді 2019 року став особистий наставник Олени Євген Болібрух. Варто зазначити, що 23-річна талановита велогонщиця, родом з Харківщини, яка сьогодні представляє Львів, неодноразово визнавалася найкращою спортсменкою місяця на Львівщині. Окрім того, за рішенням експертної комісії Національного олімпійського комітету України Олена Старікова була визнана найкращою українською спортсменкою січня 2019 року.

Спортсмени, а також їхні тренери, отримали щедрі подарунки від партнерів відділення НОК України у Львівській області: компаній Концерн Хлібпром, ТЦ “СКРИНЯ”, Наливки зі Львова, Моршинська, Peak Sport Ukraine і Лімо.

За досягнення високих спортивних результатів на II Європейських іграх у м.Мінську (Республіка Білорусь), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України Указом Президента України №522/2019 «Про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на II Європейських іграх» присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» Олександру Ткачу – тренерові чемпіонки з боротьби вільної Юлії Ткач. Йому було вручено посвідчення та почесний знак Заслуженого працівника фізичної культури та спорту України.

Також було відзначено лауреатів обласного конкурсу спортивних журналістів «Україна олімпійська-2019».
Ними зокрема виявилися: Номінація «Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)» – Тижневик «Вісник» (Червоноград).
Номінація «Найкраща циклічна спортивна телепрограма» – Творча робота «Шкільні батли». Сезони 2-3. Естафетно-інтелектуальні змагання. ТРК «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ» (Львів). Директор: Ольга Цап, керівник: Віталій Ковела, ведучі: Михайло Коренев, Орест Ткач.
Номінація «Найкраща циклічна спортивна радіопрограма – Радіо FM Галичина. Радіожурналісти Святослав Драбчук, Мирослав Височанський.
Номінація «Найкраще електронне видання» – Інтернет-портал «Панорама production» (Львів), журналістка Марія Шпира, керівник інтернет-порталу: Василь Старецький.
Номінація «Найкращі спортивні журналісти» – Тележурналістка Софія Козаренко – авторка телевізійного спортивного проєкту “Правда. Спорт”; телеканал НТА, м. Львів.
Номінація: Дебют в спортивній журналістиці (відзнака імені відомого спортивного журналіста Олександра Мащенка) – Журналіст Тарас Жеребецький – медіакомпанія Гал-Інфо: Агенція інформації та аналітики (Львів).
Номінація: За найкраще висвітлення участі українських спортсменів в П Європейських Іграх 2019 року в м. Мінськ (Білорусь) – Офіційний сайт відділення НОК України у Львівській області: http://www.noc.lviv.ua/

В рамках заходу також відбулося представлення спортсменів і тренерів Львівщини, які репрезентуватимуть збірну Україну на третіх зимових Юнацьких Олімпійських Іграх (9-22 січня, Швейцарія, Лозанна). Окрім того, присутні проголосували за введення до складу Олімпійської ради Львівщини таких осіб: Стрижик Юрій Романович, Маслюк Андрій Богданович, Гаврих Ярослав Теодорович, Копитко Юрій Богданович, Гагалюк Богдан Миколайович і Собко Іван Михайлович.

А в паузах між нагородженнями дарував мистецькі вітальні подарунки присутнім до Дня Святого Миколая Фольклорний вокальний ансамбль «Джерело» (керівник Неоніла Грищенюк). І насамкінець присутнім продемонстрували відеоролик зі звітом відділення НОК у Львівській області про проведену роботу у 2019 році. Завершилась урочистість спільним фото.

Фотозвіт Відзначення найкращих спортсменів Львівщини

Інші новини

ukУкраїнська