У Львівській опері відзначили кращих спортсменів Львівщини

05/03/2020

Сьогодні, 5 березня, у дзеркальній залі Львівського театру опери та балету відбулось урочисте засідання виконкому та Олімпійської ради відділення НОК України у Львівській області. Саме в рамках цієї події нагородили найкращих спортсменів Львівщини у 2019 році та в останні три місяці.

Насамперед, зі словом до присутніх звернувся голова відділення НОК у Львівській області Юрій Турянський: “На першій цьогоріч нашій зустрічі у цій вишуканій мистецькій залі, ми маємо намір, відповідно до наших голосувань, які успішно відбуваються в електронному режимі, відзначити найкращих спортсменів Львівщини за підсумками трьох останніх місяців та вшанувати найкращих спортсменів нашої області за підсумками 2019 року, а також подякувати нашим цьогорічним юним олімпійцям – учасникам третіх Зимових Юнацьких Олімпійських Ігор-2020 та провести інші нагородження.
Не зайве нагадати, що ми зустрічаємося в особливий рік – рік Олімпійський! Безумовно, наші помисли пов’язані з Іграми 32 Олімпіади в Токіо!
Особливо уболіваємо за представництво спортсменів Львівщини на найбільшому спортивному форумі планети останнього чотириріччя.”

Відтак, Юрій Іванович перейшов до радісних новин: “Прошу оплесками вітати успіх присутньої сьогодні майстрині велосипедного спорту Олени Старікової, яка разом з подругами по національній збірній здобула олімпійську ліцензію після чемпіонату світу з велотрекових перегонів, який завершився в Берліні (26 лютого – 1 березня).
Загалом семеро спортсменів Львова вже вибороли для України олімпійські ліцензії у своїх видах спорту, й нам залишається зробити все можливе для якомога якісної їхньої підготовки.”

Також Юрій Турянський відзначив наших спортивних журналістів, що отримали відзнаки від НОК України. Нагадаємо, що гідно відзначили на всеукраїнському рівні наших земляків Марію Шпиру (найкращий спортивний журналіст), газету “Червоноградський вісник” (найкраща громадсько-політична газета (відділ спорту)), радіо FM Галичина (радіожурналісти Святослав Драбчук та Мирослав Височанський) та
Тараса Жеребецького (дебют в спортивній журналістиці).

Згодом урочистість підійшла до головної частини – нагородження спортсменів та їхніх тренерів. Від відділення НОК України у Львівській області свої відзнаки та подарунки отримали Галина Мельник (карате, кращий спортсмен грудня), Павло Коростильов (кульова стрільба, кращий спортсмен 2019 року, тренер – Сергій Коростильов) та Олена Старікова (велосипедний спорт, краща спортсменка 2019 року, тренер – Євген Болібрух).

Також відзначили й молодих спортсменів, що представили нашу країну на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Детальніше про них розповів Юрій Турянський: “Упродовж 13 днів було проведено 81 змагання на 8 різних аренах, участь в яких взяли 1 880 спортсменів віком від 15 до 18 років. До програми змагань увійшли 16 дисциплін із 8 видів спорту: біатлон, бобслей, лижне двоборство, керлінг, хокей на льоду, санний спорт, фігурне катання, ковзанярський спорт (швидкісний біг на ковзанах), шорт-трек, стрибки на лижах, скелетон, фристайл, гірськолижний спорт, гірський альпінізм, лижні гонки, сноубординг.
До складу юнацької зимової олімпійської збірної команди України, олімпійська Львівщина делегувала шістьох молодих спортсменів, які вибороли це право: одна гірськолижниця і п’ятеро санкарів.”

У теплій атмосфері Львівської опери представники відділення НОК України у Львівській області нагородили молодих олімпійців та перейшли до дружнього фуршету, ще довго спілкуючись та обмінюючись думками про львівський спорт та Олімпійський рік, що, ясна річ, принесе нам ще чимало хороших спогадів.

Інші новини

ukУкраїнська